tiistai 20. maaliskuuta 2012

Oodi säilykkeille


Uskallan sanoa, että olen ruoanlaitossa erikoismössöjen ammattilainen. Tänään teki viikonlopun ruokaähkyn jälkeen mieli jotain hyvää, helppoa ja kevyttä. Tein taas yhden mössön – tällä kertaa teemana jääkaapin jämäkasvikset ja säilykkeet, joita normaalisti syön todella harvoin. Kuitenkin mulla on purkkiruoissa muutama kestosuosikki. Yksi on purkkiherneet, joka on ollut lapsuudesta saakka suurin jouluherkkuni. Toinen taas on pavun idut ja kolmas onkin suuri paheeni - purkkitonnikala, jota käytän aivan liian paljon. Tässä mössössä yhdistyi nyt kaikki nämä pikantit purkkiruoat ja maku olikin erittäin toimiva.  Nopeaa, hyvää ja totta kai halpaa!

















Helppo kasvislisuke
(annos riittää useammalle)

2 rkl oliiviöljyä (paistamiseen)
1 punasipuli
4 kynttä valkosipulia
mustapippuria
chiliä maun mukaan
pala kesäkurpitsaa
pieni pala kiinankaalia
1 tlk pavun ituja (suolaliemessä)
1 tlk purkkiherneitä (suolaliemessä)
1 – 2 rkl kuohukermaa
Vihreitä purkkipapuna, jos haluaa

Kuumenna öljy pannulla. Lisää suikaloitu punasipuli ja silputtu valkosipuli.
Lisää mausteet ja paista hetki. Lisää kesäkurpitsat ja kiinankaali ja paista niitä hetki. Valuta suolavesi iduista ja purkkiherneistä ja sekoita ne joukkoon. Lisää pieni loraus kermaa pehmentämään makua ja hauduta seosta vain hetki - sen verran että kaikki ainekset on lämmenneet. Tarjoile sellaisenaan tai vaikka vaalean tonnikalan ja keitetyn kananmunan kera :)

Tässä versiossa käytin nyt jämäkasvikset jotka kaapista sattui löytymään. Mössö toimii varmasti myös muillakin kasviksilla. Esim. vaikka valkokaalilla, purjolla, paprikalla jne...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti