Helppo ja hyvä mantelimaito tai -kerma valmistuu ihan
kotioloissakin. Itse tekemällä saa taatusti lisäaineettoman maidon tai kerman
korvikkeen ruoanlaittoon ja makukin on parempi kun kaupan sokeroiduissa
mantelimaidoissa. Mantelimaidon vahvuutta voi säädellä veden määrällä ja
halutessaan manteleista tulevan massan voi siivilöidä pois tiuhalla siivilällä
tai sitten esim. suodatinpussin läpi suodattamalla. Itse tykkään monasti jättää
massan joukkoon, varsinkin jos teen mantelikermaa. Se antaa kivaa paksuutta ja
pientä purutuntumaakin esimerkiksi kastikkeisiin.
Matelikerma
2 dl manteleita
3 dl vettä
Sekoita mantelit ja vesi hyvin blenderissä tai
tehosekoittimella ja siivilöi manteleista jäävä massa halutessasi pois (älä
heitä pois, sillä sitä voi käyttää esim. leivonnassa). Säilytä kerma/maito
jääkaapissa ja käytä haluamallasi tavalla esim. kastikkeissa, smoothieissa,
kahvin joukossa tai leivonnassa.
Säilyykö kauan jääkaapissa?
VastaaPoista