keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Tee se itse "mantelikerma"


Helppo ja hyvä mantelimaito tai -kerma valmistuu ihan kotioloissakin. Itse tekemällä saa taatusti lisäaineettoman maidon tai kerman korvikkeen ruoanlaittoon ja makukin on parempi kun kaupan sokeroiduissa mantelimaidoissa. Mantelimaidon vahvuutta voi säädellä veden määrällä ja halutessaan manteleista tulevan massan voi siivilöidä pois tiuhalla siivilällä tai sitten esim. suodatinpussin läpi suodattamalla. Itse tykkään monasti jättää massan joukkoon, varsinkin jos teen mantelikermaa. Se antaa kivaa paksuutta ja pientä purutuntumaakin esimerkiksi kastikkeisiin.


Matelikerma

2 dl manteleita
3 dl vettä

Sekoita mantelit ja vesi hyvin blenderissä tai tehosekoittimella ja siivilöi manteleista jäävä massa halutessasi pois (älä heitä pois, sillä sitä voi käyttää esim. leivonnassa). Säilytä kerma/maito jääkaapissa ja käytä haluamallasi tavalla esim. kastikkeissa, smoothieissa, kahvin joukossa tai leivonnassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti