torstai 20. joulukuuta 2012

Mun paras tomaattikeitto


Olin aikoinani tarjoilijana Soul Kitchen nimisessä ravintolassa, jossa historian 1. ruokalistalla tosi ihana tomaattikeitto. Utelin kokilta reseptiä ja se oli lähestulkoon alla olevan reseptin mukainen (pieniä lisäyksiä on tainnut vuosien varrella kuitenkin tulla). Koska tää on ollu tosi toimiva keitto omalla ruokalistallani jo vuosia, on nyt aika jakaa se täälläkin!

Monia tomaattikeittoja on tullut kokeiltua, mutta mun mielestä ei ole tämän voittanutta. Keitto on todella helppo valmistaa ja maku on kookosmaidon ansioista ihanan pehmeä. Pientä tulisuutta keittoon tuo punainen curry, mutta potkua voi halutessaan lisätä laittamalla keittoon myös chiliä. Todellisen gourmet keiton saat tekemällä keiton tuoreista, kaltatuista tomaateista, mutta hyvä tulee tomaattimurskastakin valmistettuna :)

 Ja aikalailla ajan hengessäkin mennään, sillä onhan tää suhteellisen jouluisen värinen...



Tomaatti-kookoskeitto

2 rkl voita
1 sipuli
2 kynttä valkosipulia
2 prk tomaattimurskaa (tai 800 g tomaatteja)
½ prk (50 g) punaista currytahnaa (spice up tms)
½ - 1 tl ruususuolaa
ripaus mustapippuria
1 tl hunajaa
1 prk (400 g) paksua kookosmaitoa
3 dl vettä
1 rkl maizenaa

Paista silputut sipulit voissa. Lisää tomaattimurska, currytahna ja mausteet. Keittele keittoa hetki ja lisää lopuksi kookosmaito ja vesi. Soseuta keitto tehosekoittimella tasaiseksi. Suurusta koostumus sopivaksi maizenalla. Tarjoa sellaisenaan tai raejuuston kera!


1 kommentti:

  1. Sain tätä ystävälläni, oli jo moneen kertaan tehnyt tätä! HYVÄÄÄ! Resepti ja blogi vinkki lähti jo multa kiertoon. Kiitos siis erinomaisesta reseptistä! Jouluja! Pirjo

    VastaaPoista