tiistai 18. joulukuuta 2012

Joulua pukkaa...

Vietän joulun pitkästä aikaa kotisuomessa ja tavoitteena onkin tehdä jouluruokia, mutta hieman omilla variaatioilla. En ole mikään suuri kinkun ystävä, mutta lapsuudenkodissani isäni itse suolaama kinkku kuului joulupöytään ja se oli kyllä hyvää. Nyt ajattelin itsekin testata sellaisen tekemistä, ensimmäistä kertaa elämässäni. Eilen laitoinin suolaamattoman tuore-luomukinkun suolaan ja maakellariin odottelemaan. Nähtäväksi jää mitä siitä sähköuunipaistolla tulee...

Eniten odotan yli jääneen kinkun hyödyntämistä joulun jälkeisissä ruoissa. Esim. joulukinkusta tehty kinkkukiusaus on kyllä tosi hyvää... Joulun kokkausantia raportoin tänne pian. laatikoita on turha odotella, mutta jotain muuta mielenkiintoista tulee varmasti. Uunijurekset, erilaiset kalaruoat, punakaalipaistos ja lampaan maksalaatikko on kyllä ollut suunnitelmissa...

Resepteissä seititeema jatkuu Hidasta elämää sivustolla. Hyvä, raiskas vaihtoehto joulun ruokaähkyjä odotellessa: http://hidastaelamaa.fi/2012/12/resepti-inkivaari-kookos-kala/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti