tiistai 18. lokakuuta 2011

Alkukankeutta...

Ajatus perustaa oma ruokablogi on hautunut jo jonkin aikaa mielessä. Olen aina rakastanut ruokaa ja sen tekemistä ja tuntuu että mitä enemmän ikää tulee, sen suuremman roolin tämä harrastus elämässäni saa. Pääsyy oman blogin perustamiseen on se, että olen kovin laiska kirjoittamaan kehittelemiäni reseptejä ylös. Tässä omien reseptien arkistointi tapahtuu ikään kuin itsestään... ja jos joku tästä vielä lisäkseni jotain iloa saa, niin aina parempi.

Aloitus on kuitenkin ollut kaikkea muuta kuin helppoa. Ruokaa olen tehnyt tässä syksyllä kyllä paljon ja vaikka ensimmäinen yritykseni blogin avaamisesta oli jo yli kuukausi sitten, saan ensimmäisen kirjoitukseni aikaiseksi vasta nyt. Joka kerta olen tuntenut piston sydämessäni, kun joku kiva tai hieman erikoisempi ruokalaji on jäänyt kuvaamatta ja ylös kirjoittamatta. Mutta minun suurin ongelmani on ollut blogin nimi! Halusin sen olevan jotenkin kuvaava, asiallinen, mutta samalla hauska. Katsokaa mitä sain aikaiseksi...

Soseessa? Ihanat ystäväni oli Alfapetia pelatessa vahvasti sitä mieltä, että se ei ole edes oikea sana. Oli tai ei, se on nyt blogini nimi ja kannan sitä ylpeänä vaikka se on aika kaukana siitä mitä alunperin suunnittelin... Soseessa nimen kunniaksi aloitan juhlavasti todella pitkään haudutettavalla bolognese kastikkeella. Annika ja Salla - te ihanat naiset - mä omistan tän teille!

Kastikeen maku on mitä parhain, mutta aikaa tämä ohje kyllä vaatii. Nimenomaan kun tuo kastikkeen hauduttaminen mahdollisimman pitkään on se juttu. Mutta odottaminen palkitaan kyllä. Ohjeen olen saanut ystävältäni, joka tekee kaikki ruoat hyvin, huolella ja aikaa säästelemättä.
Jannen Ihana Bolognesepasta

400 g jahelihaa
50 g kunnon voita
4 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli
1 varsisellerin varsi
1 iso porkkana
1 prk tomaatti pyrettä (ehkä hieman vajaakin riittää)
2 valkosipulinkynttä
joitain desejä vettä
suolaa
mustapippuria


Pilko selleri porkkana, sipuli ja valkosipuli. Kuullota ja kypsennä ne voissa ja öljyssä ainkin 5 min. Lisää jauheliha ja kun se on ruskistunut, lisää tomaattipyre ja mausteet.
Paista vielä hetki, jonka jälkeen laske levyn lämpö ykköselle.

Hauduta kastiketta useita tunteja ilman kantta aina hiukan vettä lisäten, ettei kastike pääse kuivumaan. 
Itse haudutin kastiketta jonkun 5 tuntia ja hyvää tuli. Muista että vettä kannattaa lisätä vain pieniä määriä kerrallaan (n. 0,5 – 1 dl/kerta). Kastike ei saa olla vetistä. Vettä lisätään aina vasta kun edellinen vesi on haihtunut.

Tarjoile keitetyn pastan, oliivien ja parmesan juuston kera!

Suosittelen,

J

Niin ja sellerikammoisille tiedoksi, minäkään en ole mikään sellerin ystävä, mutta tässä se toimii. Antaa ihanan syvän maun ja ei maistu lainkaan ”perinteiseltä" selleriltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti