keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Gluteenitonta leipää

Tein taas yhden gluteenittoman leipäversion. Vaikka kohotus ei kovin kehuttavasti onnistunut, niin hyviä olivat ja leipiin tuli kiva hiivaleipämainen maku.  Melkein näyttävätkin ihan "oikeilta" leiviltä :)



Gluteenitonta Leipää

1 pss kuivahiivaa
3 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
2 dl maitorahkaa
1,5 dl kauraleseitä
1 dl auringonkukansiemeniä
4 - 5 dl erilaisia gluteenittomia jauhoja
2 munaa
3 rkl oliiviöljyä

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja, suola, rahka, leseet, siemenet ja muutama desi jauhoista. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia liinan alla. Lisää loput jauhoista (itse käytin kaura, riisi ja maissijauhoja, mutta hyvin toimii myös kookos-, kikherne-, tattari- ja mantelijauhot). Lisää lopuksi munat ja oliiviöljy. Nostele taikina ”leiviksi” pellille, ripottele päälle auringonkukansiemeniä ja paista 200 asteessa noin 20 – 25 min. tai kunne leivät näyttävät sopivan kypsiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti