torstai 8. elokuuta 2013

Höyrytetty lehtikaalilisuke

Olen tällä viikolla kerännyt ensimmäiset lehtikaalit kasvimaaltani ja innostuin tekemään niistä vaikka mitä hyvää. Hehkutan lehtikaalia uusimmassa Hidasta elämää postauksessani, joten säästän teidät siltä.

Tein mitä helpoimman ja kaalilisukkeen lehtikaalista ja savoy kaalista. Lopputulos oli onnistuntu ja povaankin tästä uutta lisukkeiden kestosuosikkiani. Miten hyvää voikaan saada näin simppeleistä raaka-aineista! Söin tätä itse nyt kevyenä päivällisenä ihan vaan höyrytettyjen pikkuporkkanoiden kanssa, jotka höyrystyi helposti kaalien joukossa. Tämä on taatusti mitä toimivin lisuke vaalealle kalalle, mutta maistuu kyllä ihan sellaisenaankin. Tehkää ja ihastukaa!



Höyrytetty lehtikaalilisuke

4 isoa savoykaalin lehteä
4  isoa lehtikaalin lehteä
30 - 50 g voita
1 dl kaalien höyrytyslientä
ruususuolaa maun mukaan

Huuhtele kaalien lehdet ja riivi lehtikaalien lehdet varsista.  Lisää kaalien lehdet (ja pikkuporkkanat) höyrytyskattilaan, ripottele päälle 1/2 tl ruususuolaa ja höyrytä n. 5 minuuttia tai kunnes kaalit on sopivasti pehmenneet. Ota kaalit kattilasta ja silppua ne pieneksi.

Sulata voi kattilassa ja lisää1 dl höyrytyksessä käyttämääsi vettä voin joukkoon. Anna kiehahtaa ja kaada voi-vesiseos siluttujen kaalien sekaan. Tarkista suola. Tarjoa lisuke heti höyrytettyjen pikkuporkkanoiden ja/tai vaalean kalan kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti