tiistai 29. lokakuuta 2013

Punajuuririeskat


Leipäkokeiluni jatkuu…

Löysin erilaisia versioita bataattirieskojen ohjeista ja päätin kokeilla omaa versiota punajuurista, koska niistä jääkaappiin oli jäänyt lojumaan. Maku oli itse asiassa yllättävän hyvä, mutta leivän teon jälkeen keittiössä oli kyllä siivottavaa. Tosi sottaista puuhaa... eli voi olla että punajuurien korvaaminen bataatilla tai esim. porkkanalla voi olla hyvinkin järkevää. Mutta jos vaan hermot kestää, niin onhan näiden väri kyllä aika tosi persoonallinen :)

Sekoittelin näihin nyt erilaisia jauhoja, koska en noista gluteenittomasta jauhoseoksesta kauheasti itse innostu, mutta jos haluaa päästä helpolla, voi näihinkin kaikki jauhot korvata jauhoseoksella, mutta maku toki silloin hiukan kärsii.



Punajuuririeskat

600g punajuuria
2 luomumunaa
1 – 2 tl ruususuolaa
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl mantelijauhoa
2 dl riisijauhoa
2 tl psylliumia
1,5 dl vettä
1 rkl hunajaa
Tattarijauhoja leipomiseen


Keitä punajuuret pehmeiksi. ”Säikäytä” punajuuret kylmässä vedessä keittämisen jälkeen ja hiero kuoret pois käsin (nopeampaa kuin kuoriminen). Soseuta punajuuret tasaiseksi muusiksi. Lisää lopuksi muuta aineet ja anna taikinan seistä noin 15 minuuttia (jotta psyllium turpoo). Vaivaa taikinaa reilussa tattarijauhossa ja leivo siitä litteitä punajuuririeskoja ja pistele niihin reikiä haarukalla. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia (tai kauemminkin, jos koostumus sen vaatii). 



2 kommenttia:

  1. Ihanan väriset leipäset! Mitä jauhoja käytit jauhoseokseen?

    VastaaPoista
  2. Käytin jotain kaupasta ostamaani gluteenitonta jauhoseosta, joka oli jäänyt kaappiin odottelemaan. Näyttäs olevan Tumma gluteeniton jauhoseos, valmistaja "Viljatuote". Sisältää selosteen mukaan Tattarijauhoa, perunahiutaleita, pellavansiemenrouhetta ja jauhettua psylliumsiemenkuorta.

    VastaaPoista