Leipäkokeiluni jatkuu…
Löysin erilaisia versioita bataattirieskojen ohjeista ja
päätin kokeilla omaa versiota punajuurista, koska niistä jääkaappiin oli jäänyt
lojumaan. Maku oli itse asiassa yllättävän hyvä, mutta leivän teon jälkeen
keittiössä oli kyllä siivottavaa. Tosi sottaista puuhaa... eli voi olla että punajuurien
korvaaminen bataatilla tai esim. porkkanalla voi olla hyvinkin järkevää. Mutta
jos vaan hermot kestää, niin onhan näiden väri kyllä aika tosi persoonallinen :)
Sekoittelin näihin nyt erilaisia jauhoja, koska en noista
gluteenittomasta jauhoseoksesta kauheasti itse innostu, mutta jos haluaa päästä
helpolla, voi näihinkin kaikki jauhot korvata jauhoseoksella, mutta maku toki silloin
hiukan kärsii.
Punajuuririeskat
600g punajuuria
2 luomumunaa
1 – 2 tl ruususuolaa
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl mantelijauhoa
2 dl riisijauhoa
2 tl psylliumia
1,5 dl vettä
1 rkl hunajaa
Tattarijauhoja leipomiseen
Keitä punajuuret pehmeiksi. ”Säikäytä” punajuuret kylmässä
vedessä keittämisen jälkeen ja hiero kuoret pois käsin (nopeampaa kuin
kuoriminen). Soseuta punajuuret tasaiseksi muusiksi. Lisää lopuksi muuta aineet
ja anna taikinan seistä noin 15 minuuttia (jotta psyllium turpoo). Vaivaa
taikinaa reilussa tattarijauhossa ja leivo siitä litteitä punajuuririeskoja ja
pistele niihin reikiä haarukalla. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia (tai
kauemminkin, jos koostumus sen vaatii).
Ihanan väriset leipäset! Mitä jauhoja käytit jauhoseokseen?
VastaaPoistaKäytin jotain kaupasta ostamaani gluteenitonta jauhoseosta, joka oli jäänyt kaappiin odottelemaan. Näyttäs olevan Tumma gluteeniton jauhoseos, valmistaja "Viljatuote". Sisältää selosteen mukaan Tattarijauhoa, perunahiutaleita, pellavansiemenrouhetta ja jauhettua psylliumsiemenkuorta.
VastaaPoista