Yksi ehdottomista herkuistani on paistetut kesäkurpitsan
kukat. Harva tietää tästä helposta tavasta hyödyntää nämä ihanuudet ja olenkin
saanut monet ystäväni ihastumaan näiden pähkinäiseen makuun. Itse asiassa tänä
kesänä tuplasin kesäkurpitsan taimieni määrän ihan vain sen vuoksi, että
kukkasato olisi runsaampi. Parhaimmillaan nämä ovat ihan sellaisenaan, vaikka
alkuruokana. Mutta hyvin sopii myös salaatin kanssa tai kana-/kalaruoan
lisukkeena. Ja kyllä se ihan näin leivän päälläkin valkosipulivoin kanssa
maistui.
voita paistamiseen
Kesäkurpitsan kukkia
suolaa
Paista haluamasi määrä kukkia paistinpannulla hyvässä
määrässä voita. Kukkien on tarkoitus vain kevyesti ruskistua, joten ihan nopea
paisto riittää (noin minuutti) Lisää tarvittaessa suolaa ja tarjoile heti haluamallasi tavalla!
Kivoja variaatioita saat lisäämällä paistaessa hieman mustapippuria, valkosipulia tai vaikka muskottipähkinää!
Hyvä kuva toi eka varsinkin, hyvä valo ja kivasti blurrina takana toinen setti :)
VastaaPoistaMasa