maanantai 17. syyskuuta 2012

Kesäkurpitsan kukat


Yksi ehdottomista herkuistani on paistetut kesäkurpitsan kukat. Harva tietää tästä helposta tavasta hyödyntää nämä ihanuudet ja olenkin saanut monet ystäväni ihastumaan näiden pähkinäiseen makuun. Itse asiassa tänä kesänä tuplasin kesäkurpitsan taimieni määrän ihan vain sen vuoksi, että kukkasato olisi runsaampi. Parhaimmillaan nämä ovat ihan sellaisenaan, vaikka alkuruokana. Mutta hyvin sopii myös salaatin kanssa tai kana-/kalaruoan lisukkeena. Ja kyllä se ihan näin leivän päälläkin valkosipulivoin kanssa maistui.

 Paistetut kesäkurpitsan kukat

voita paistamiseen
Kesäkurpitsan kukkia
suolaa

Paista haluamasi määrä kukkia paistinpannulla hyvässä määrässä voita. Kukkien on tarkoitus vain kevyesti ruskistua, joten ihan nopea paisto riittää (noin minuutti) Lisää tarvittaessa suolaa ja tarjoile heti haluamallasi tavalla!


Kivoja variaatioita saat lisäämällä paistaessa hieman mustapippuria, valkosipulia tai vaikka muskottipähkinää!

1 kommentti:

  1. Hyvä kuva toi eka varsinkin, hyvä valo ja kivasti blurrina takana toinen setti :)

    Masa

    VastaaPoista