maanantai 24. syyskuuta 2012

Marja-aroniasta taas...


Marja-aronia on Tyrnin  ohella yksi Suomen ravintorikkaimmista marjoista. Se sopii hyytelönä hyvin lihan, varsinkin riistan lisukkeena. Hyvää vaihtelua perinteiselle puolukkahillolle. Päivittäin myös muutama lusikallinen jogurtin tai smoothien sekaan torjuu hyvin syysflunssaa.

Hyvän omenakesän kunniaksi voi hyytelöön lisätä myös omenaa, kuten minä tein tässä. Jos hyytelöstä haluaa täysin tasaista, käytä silloin valmista, vähäsokerista omenamehua. Itse tein suoraan omenalohkoista, helpompaa ja kaikki vitamiinit varmasti säilyy. Koostumus tosin näin jotain soseen ja hyytelön väliltä.Omena-aronia hyytelö

2 – 3 litraa sokeritonta marja-aroniamehua
1 kg omenoita lohkottuna kuorineen (myös 1 litra omenamehua käy)
1 – 2 kg hillosokeria

Keitä Marja-aroniamehu ilman sokeria. Kiehauta omenalohkot aroniamehussa. Soseuta tasaiseksi tehosekoittimella. Lisää sokeria sen verran että maku on mielestäsi sopiva ja keitä seosta miedolla lämmöllä noin 10 - 15 min. Tee tarvittaessa hyytelökoe. Poista lopuksi lusikalla pinnalle kertynyt vaahto. Kaada kuuma hyytelö uunin 100 asteessa lämmitettyihin lasipurkkeihin. Kun purkit jäähtyy, hyytelö on valmista.

1 kommentti:

  1. Aronia on ihan liian aliarvostettu marja! Siitä saa hyvää mehua joko omenan tai sitruunan kanssa & hyytelöä (hyvä ohje tuossa ylhäällä, kiitos). Aromikas aronia :) Ja poimijaystävällinen: meidän takapihalla kasvavista pensaista marjat oli helppo noukkia, oli kuin olisi viinirypäleterttuja poiminut :)

    VastaaPoista