torstai 7. maaliskuuta 2013

Tsatsiki


Loputtoman vaihtelunhaluisena ihmisenä  arvostan ruoassa monipuolisuutta. Teen itse asiassa melko harvoin samaa ruokaa kahteen kertaan ja jos teen, siitä ei juuri koskaan tule saman makuista...
Tämän vuoksi rakastan erilaisia kastikkeita, sillä niillä saa helposti vaihtelua tuttuihin ruokiin. 

Yksi monipuolisimmista (kylmä)kastikkeista on mielestäni tsatsiki. Se sopii monen hyvin tosi monen ruoan kanssa ja simppeliytensä vuoksi, makukin on lähes joka kerta samanlainen. 

Käytän tsatsikia dippinä sellaisenaan, lihan sekä erilaisten uuniruokien lisukkeena ja joskus myös salaateissa. Kaikkien aikojen paras yhdistelmä on mielestäni kuitenkin lihapullat, tsatsiki ja hummus. 

Alla näkyvässä versiossa käytin vain jotain jogurttia, mitä jääkaapissa sattui olemaan. Se oli turhan löysää tähän tarkoitukseen ja sen siivilöintikään ei oikein auttanut (vaan koko jogurtti valui siivilän läpi). Mutta paras vaihtoehto tsatsikin tekemiseen on varmaan "partaäijä" turkkilainen jogurtti. Se on hyvää, tarpeeksi kiinteää koostumukseltaan ja siinä ei ole käytetty turhia lisäaineita.Tsatsiki

1 kurkku (noin 300 g)
150 – 200g turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
2 kynttä valkosipulia
1 tl hunajaa
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl tuoretta minttua silputtuna
1 rkl sitruunamehua (enemmänkin jos maku sen vaatii)

Raasta kurkku siivilään ja painele siitä turha neste pois. Sekoita se jogurtin ja muiden aineiden kera, tarkista maku ja tarjoa haluamallasi tavalla.


2 kommenttia:

  1. Ei siivilöintiä vaan suodatusta. Ohut musliini, juustoliina tai kahvinsuodatinpussi jogurtin kiinteyttämiseen

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, noinhan se on paras.

    VastaaPoista