sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Gluteeniton kinkkupiirakka

Mulle on monesti hieman ongelmallista keksiä hyvää ja tarpeeksi proteiinipitoisia välipalaa, joka pitäisi myös nälkää. Tätä ongelmaa helpottaakseni ajattelin tehdä hieman ruokaisampaa piirakkaa, jota pakastin yksittäisinä annospaloina "pahan päivän varalle". En ole mikään leipojatyyppi, mutta piirakka yllätti helppoudellaan ja makukin oli tosi jees. Variaatioitahan tähän on yhtä monta kuin tekijöitäkin. Muuntele siis täytteitä ja mausteita vapaasti. Tässä nyt yksi resepti tällaseen kinkkupitsan makuiseen piirakkaan.


Gluteeniton kinkkupiirakka

Pohja:
150 g voita
1/2 dl vettä
1 dl kauraleseitä (voi korvata myös jauhoilla)
2 dl gluteenittomia jauhoja (itse käytin riisi- ja maissijauhoja)

Nypi voi ja jauhot keskenään. Lisää vesi ja laita taikina vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin. Valmista sillä aikaa täyte.

Täyte:
300 g suikaloitua palvikinkkua
1 paprika
2 kynttä valkosipulia
100 g aurajuustoa
1 rkl oreganoa
200 g raejuustoa
2 dl luomukermaa (myös esim. kaura- tai kookoskerma käy)
1 dl vettä
3 kananmunaa

Päälle: 
Kourallinen juustoraastetta, oreganoa ja muutama kynsi valkosipulia

Pilko paprika kuuutioiksi, suikaloi kinkku, sekä silppua valkosipuli. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Painele jääkaapissa jähmettynyt taikina piirakkavuoalle ja kaada täyte sen päälle. Purista päälle vielä muutama valkosipulin kynsi, sekä ripottele oregano ja juustoraaste. Paista uunissa 200 asteessa 30 - 40 minuuttia tai kunnes täyte on sopivasti hyytynyt. Tarjoa vaikka raikkaan salaatin kanssa.

Niin ja jos haluat lisäpotkua piirakkaan, lisää täytteeseen 1/2 tl chilijauhetta ja 1 tl hunajaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti