torstai 4. huhtikuuta 2013

Gluteeniton pitsa

Nyt kaikki vatsavaivaiset, jotka haikailette hyvän pitsan perään. Tässä teille pelastus, eli resepti gluteenitoomaan pitsaan. http://hidastaelamaa.fi/2013/04/resepti-gluteeniton-pitsa/

Pohja on tosi helppo valmistaa ja makukin on oikein mehevä. Närästysvaivaiset voi korvata tomaattikastikkeen esim. levittämällä pohjalle hiukan ranskankermaa. Täytteeksi sopii omat suosikkitäytteesi. Itse käytin tässä paistettua luomu kyytön jauhelihaa, aurajuustoa, kinkkua ja ananasta. Ja päälle tietenkin reilusti valkosipulia ja oreganoa.



Gluteeniton pitsa

Pohja (1 pellillinen):
1 prk maitorahkaa
2 kananmunaa
150 g juustoraastetta
3 rkl kauraleseitä
3 rkl riisi- tai kaurajauhoja
1 tl psylliumkuitua tai leivinjauhetta

Sekoita aineet keskenään ja levitä taikina ohuelti uunin pellille. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Levitä tomaattikastiketta tai ranskankermaa pohjalle ja lisää haluamasi täytteet. Paista pitsa 225 asteessa  noin 15 min. tai kunnes pitsa on mielestäsi sopivasti paistunut. Tarjoa lämpimänä valkosipulin ja oreganon kera.

1 kommentti:

  1. Oli niin maukkaan näköinen pitsa, että päätin kokeilla. Tuli oikein maukasta, kiitos reseptistä!! :)

    VastaaPoista