Pohja on tosi helppo valmistaa ja makukin on oikein mehevä. Närästysvaivaiset voi korvata tomaattikastikkeen esim. levittämällä pohjalle hiukan ranskankermaa. Täytteeksi sopii omat suosikkitäytteesi. Itse käytin tässä paistettua luomu kyytön jauhelihaa, aurajuustoa, kinkkua ja ananasta. Ja päälle tietenkin reilusti valkosipulia ja oreganoa.
Gluteeniton pitsa
Pohja (1 pellillinen):
1 prk maitorahkaa
2 kananmunaa
150 g juustoraastetta
3 rkl kauraleseitä
3 rkl riisi- tai kaurajauhoja
1 tl psylliumkuitua tai leivinjauhetta
Sekoita aineet keskenään ja levitä taikina ohuelti uunin
pellille. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Levitä tomaattikastiketta
tai ranskankermaa pohjalle ja lisää haluamasi täytteet. Paista pitsa 225
asteessa noin 15 min. tai kunnes
pitsa on mielestäsi sopivasti paistunut. Tarjoa lämpimänä valkosipulin ja
oreganon kera.
Oli niin maukkaan näköinen pitsa, että päätin kokeilla. Tuli oikein maukasta, kiitos reseptistä!! :)
VastaaPoista