Gluteenitonta Leipää
1 pss kuivahiivaa
3 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
2 dl maitorahkaa
1,5 dl kauraleseitä
1 dl auringonkukansiemeniä
4 - 5 dl erilaisia gluteenittomia jauhoja
2 munaa
3 rkl oliiviöljyä
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja, suola, rahka,
leseet, siemenet ja muutama desi jauhoista. Anna taikinan kohota noin puoli
tuntia liinan alla. Lisää loput jauhoista (itse käytin kaura, riisi ja
maissijauhoja, mutta hyvin toimii myös kookos-, kikherne-, tattari- ja mantelijauhot).
Lisää lopuksi munat ja oliiviöljy. Nostele taikina ”leiviksi” pellille,
ripottele päälle auringonkukansiemeniä ja paista 200 asteessa noin 20 – 25 min.
tai kunne leivät näyttävät sopivan kypsiltä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti