tiistai 18. syyskuuta 2012

Uuniselleri


Uusin kasvimaakokeiluni, varsisellerit ovat kypsyneet. Olen joutunut miettimään miten oppisin käyttämään selleriä enemmän, sillä sen puhdistavat ominaisuudet ovat omaa luokkaansa. Lisäksi korkean verenpaineeni takia, varsiselleri olisi mitä parhain raaka-aine minulle. En ole suurin sellerin ystävä, mutta edistystä on tapahtunut. Tein helpon ja yllättävän toimivan uunisellerin. Idean sain tavasta, jolla yleensä valmistan tankoparsaa.

Uuniselleri

puolikkaan varsisellerin varret.
40 g voita
80 g parmesanlastuja
mustapippuria
suolaa

Keitä varsisellereitä suolavedessä tai kasvisliemessä 5 – 10 minuuttia siten että ne pehmenevät hiukan, mutta eivät hajoa. Voitele uunivuoka ja nostele sellerit reikäkauhalla vuokaan. Laita sellerin väliin voinokareita, ripottele päälle hieman mustapippuria, sekä suola ja kuorruta lopuksi sellerit parmesanlastuilla. Paista 200 asteessa noin 20 min, kunnes parmesan on ruskistunut kauniisti. Tarjoa lisukkeena tai ihan sellaisenaan.

Tässä vielä hiukan tietoa varsisellerin parantavista vaikutuksista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti