torstai 20. syyskuuta 2012

Kotona Pietarissa


Meidän piti pitkän aikaa lähteä syysmatkalle Pietariin ystäviemme kanssa, mutta viisumien haku tuntui menevän liian hankalaksi, joten päätimme jäädä turvallisesti kotiin. Halusimme kuitenkin tehdä jotain aiheeseen liittyvää, joten vietimme Venäjä-iltaa täällä meillä. Ruokaa tehtiin pidemmän kaavan kautta ja tunnelma oli melkein kuin Pietarissa. Kalinka ja muut venäläiset ikivihreät soi päässä vielä aamullakin ja ystäväni Annikan aka ”Anjuskan” Pelmenit oli niin loistavia, että niitä tehtiin vielä seuraavanakin päivänä. Matkustaa vois siis ihan hyvin kotonakin. Edullisempaa ja ekologisempaa, suosittelen!


Minä kaivoin esiin äidiltäni saadun ”Venäjän keittiö” kirjan, josta löytyi kaikki tarvittava illan menua varten. Venäläinen keittiö on lähellä sydäntäni. Ruokaa on aina reilusti ja maut on runsaita, vaikka raaka-aineet onkin suhteellisen simppeleitä. Venäläinen ruoka on myös edullista ja hauskaa valmistaa. Muutama vodkalaatukin tuli illan aikana maistettua - tuloksena oli, että ei ole Stolichnayan voittanutta.
Tässä nyt yks helppo ja hyvä ruokapoiminta illan menusta. Lisää seuraa myöhemmin…

Munakoisokaviaari

1 iso munakoiso
1 keskikokinen sipuli
1 keskikokoinen tomaatti
1 – 2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
mustapippuria myllystä
suolaa
tuoretta persiljaa


Kuumenna uuni 175 asteeseen. Puhkaise munakoiso useista kohdista veitsellä.
Hauduta sitä uunissa noin 50 min. Käännä ainakin kerran. Kun munakoiso on kypsän pehmeää, ota uunista ja jäähdytä.

Halkaise munakoiso pituussuunnassa, kaavi hedelmäliha ja hienonna.
Kuori ja silppua sipuli. Kasta tomaatti pikaisesti kiehuvaan veteen, kuori, poista kova kantaosa ja pilko pieneksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet.

Pane isoon kulhoon munakoison malto, sipuli, tomaatti, valkosipuli, öljy ja etikka. Mausta ja sekoita huolellisesti. Peitä kulho kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa useampi tunti, mieluusti yön yli.

Tarjotessa ripottele pinnalle tuoretta persiljaa (itse vahingossa silppusin tämän muiden aineiden kanssa). Tarjoile sellaisenaan tai vaikka ruisleivän kera.


2 kommenttia:

  1. Ihana köyhän naisen kaviaari! Jään odottamaan innolla tulevia reseptejä, slaavilaisessa keittiössä on monen monta helmeä. Ja se superpelmeniresepti olisi ainakin meillä todella kaivattu ;-)

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! Superpelmeniresepti tulee jossain vaiheessa, kunhan saan sen ystävältäni ongittua : ) Lisäilen illan antimia tänne muutenkin piakkoin.

    VastaaPoista