Hauki on kalaa ja kalaa tulee syötyä turhan harvoin. Siksi testasin ensimmäistä
kertaa Hauen fileitä ja lopputulos oli yllättävänkin hyvä. Haukifileiden hinta
on kohdallaan verrattuna kuhaan, siikaan ja ahveneen, mutta ehkä maku ei aivan
niin hienostunut ollut vaikka positiivisesti yllättikin. Yksi asia kannattaa
tosin tehdä huolella, nimittäin ruotojen poisto. Tuntui että filee oli melko
ruodoton ja en nyppinyt ruotoja tarkasti pois, niin syödessä joutui kyllä
aikalailla perkaamaan. Testasin myös muskottimuusia tilillä höystettynä ensimmäistä
kertaa. Sopii loistavasti vaalean kalan kanssa. Itse jätin muusiin perunoiden
kuoret. Ne antaa ihanasti makua ja ravinteetkin säilyy lautaselle saakka. Lisäksi
tein simppelin, mutta maistuvan voi-valkoviinikastikeen - ei petä koskaan!
Voi-valkoviinikastike
100 g voita
3 – 4 salottisipulia (myös tavallinen käy)
3 valkosipulinkynttä
ripaus musta- ja valkopippuria
2 dl valkoviiniä
1 dl kuohukermaa
Laita voi kuumalle pannulle. Lisää silputtu salottisipuli,
valkosipuli sekä pippurit ja paista kunnes sipulit on kunnolla kuullotunut.
Lisää valkoviini ja kiehauta. Siivilöi kastikkeesta sipulit (ne voit myös
halutessasi jättää kastikkeeseen) ja keitä kastike kasaan. Lisää lopuksi kerma
ja hauduta miedolla lämmöllä vielä muutama minuutti.
Muskottimuusi
8 – 10 perunaa
50 g voita
1 isohko sipuli (ei välttämätön)
niippu tilliä
2 tl jauhettua muskottipähkinää
1 – 2 dl kuohukermaa
suolaa
vettä
Pese perunat huolellisesti ja keitä ne suolavedessä
pehmeiksi. Kuullota silputtu sipuli voissa, lisää silputtu tilli ja nosta pois liedeltä.
Kaada keitinvesi pois perunoista. Soseuta survimella käsin (tehosekoittimella
tulee mielestäni turhan ”sileää” muusia). Lisää paistettu sipuli, tilli ja voi
muusin sekaan. Lisää kerma, tarkista suola ja lisää vettä jotta saat haluamasi
koostumuksen.
Paistettu haukifilee
Suolaa
Haukifileitä
Voita paistamiseen
Suolaa fileet muutama tunti ennen paistoa. Paista fileet voissa molemmin puolin.
Tarjoa lämpimänä muskottimuusin ja voi-valkoviinikastikkeen kera!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti