Tein eilen ruoat left&rightin still-kuvauksiin. Tein
parasta tietämääni kasvispastaa; punajuuripastaa fatamoussella, sekä
fetasalaattia. Olin aikoinaan tarjoilijana ravintola Motissa ja Torissa, joista olen soveltanut tämän loistavan ja ihanan värisen pastan. Tämä
on tosi helppo valmistaa, tosin punajuurien keittäminen vie jonkun verran
aikaa, mutta odotus palkitaan. Tähän pastaan ei vaan kyllästy koskaan.
Suosittelen lämpimästi!
Punajuuripasta
800g punajuuria keitettynä
1 iso sipuli
3- 4 kynttä valkosipulia
Voita ja oliiviöljyä paistamiseen
1 - 2 tl muskottipähkinää
1 rkl kuivattua basilikaa
1 tl mustapippuria
1 kasvisliemikuutio (tai 1 tl suolaa)
2 dl kuohukermaa
1 dl vettä
Fetamousse
200 g pehmeää fetaa (esim. Arla Apetina classic pala toimii hyvin)
1 prk
ranskankermaa
Keitä punajuuret ja jäähdytä ne kylmässä vedessä. Poista
niistä kuoret (kuoret irtoaa helposti käsin ”pesemällä” jos punajuuret ”säikäyttää”
kylmässä vedessä). Raasta punajuuret raasteeksi tai pilko ohuiksi suikaleiksi.
Kuullosta silkottu sipuli ja valkosipuli voi-öljy seoksessa.
Lisää mausteet ja paista niitäkin hetki, jotta aromit voimistuvat. Laita sekaan
raastetut punajuuret ja paista niitäkin hetki. Lisää kerma, kasvisliemikuutio ja vesi
ja tarkista maku. Anna hautua miedolla lämmöllä sen aikaa kun valmistat
fetamoussen sekoittamalla pehmeän fetan ja ranskan kerman haarukalla. Sekoita keitetty pasta punajuurikastikkeeseen siten että
suhde on mielestäsi sopiva. Tarjoile fetamoussen kera!
oo kuulostaapa tosi hyvältä! täytyy ehkä testailla ensi viikonloppuna :)
VastaaPoistaOhjeesta puuttuu se pasta :)
VastaaPoista