perjantai 5. lokakuuta 2012

Punajuuripastaa ja fetamoussea


Tein eilen ruoat left&rightin still-kuvauksiin. Tein parasta tietämääni kasvispastaa; punajuuripastaa fatamoussella, sekä fetasalaattia. Olin aikoinaan tarjoilijana ravintola Motissa ja  Torissa, joista olen soveltanut tämän loistavan ja ihanan värisen pastan. Tämä on tosi helppo valmistaa, tosin punajuurien keittäminen vie jonkun verran aikaa, mutta odotus palkitaan. Tähän pastaan ei vaan kyllästy koskaan. Suosittelen lämpimästi!



Punajuuripasta

800g punajuuria keitettynä
1 iso sipuli
3- 4 kynttä valkosipulia
Voita ja oliiviöljyä paistamiseen
1 - 2 tl muskottipähkinää
1 rkl kuivattua basilikaa
1 tl mustapippuria
1 kasvisliemikuutio (tai 1 tl suolaa)
2 dl kuohukermaa
1 dl vettä

Fetamousse

200 g pehmeää fetaa (esim. Arla Apetina classic pala toimii hyvin)
1 prk ranskankermaa

Keitä punajuuret ja jäähdytä ne kylmässä vedessä. Poista niistä kuoret (kuoret irtoaa helposti käsin ”pesemällä” jos punajuuret ”säikäyttää” kylmässä vedessä). Raasta punajuuret raasteeksi tai pilko ohuiksi suikaleiksi.

Kuullosta silkottu sipuli ja valkosipuli voi-öljy seoksessa. Lisää mausteet ja paista niitäkin hetki, jotta aromit voimistuvat. Laita sekaan raastetut punajuuret ja paista niitäkin hetki. Lisää kerma, kasvisliemikuutio ja vesi ja tarkista maku. Anna hautua miedolla lämmöllä sen aikaa kun valmistat fetamoussen sekoittamalla pehmeän fetan ja ranskan kerman haarukalla. Sekoita keitetty pasta punajuurikastikkeeseen siten että suhde on mielestäsi sopiva. Tarjoile fetamoussen kera!

2 kommenttia:

  1. oo kuulostaapa tosi hyvältä! täytyy ehkä testailla ensi viikonloppuna :)

    VastaaPoista
  2. Ohjeesta puuttuu se pasta :)

    VastaaPoista