tiistai 8. maaliskuuta 2016

Kesäkurpitsapihvit

Lapsuutemme vakioruoka oli uunissa tehdyt kesäkurpitsapihvit, joihin laitetiin anjovista, valkosipulia ja juustoa. Ne maistui paremmalta kuin miltä ne kuullostaa, mutta ehkä tämän reseptin pelkkä kertominen nyt riittää täälläkertaa. Tässä kuitenkin oma versioni reseptistä joka syntyi päivänä jolloin jääkaappi oli turhauttava tyhjillään. Käytin vähäisen kesäkurpitsamäärän vuoksi myös munakoisoa, joka toimi itseasiassa erinomaisesti, kun se vain muistaa itkettää. Täytteitä voi luonnollisesti varioida oman mieltymyksensä mukaan. Olen vuosien varrella tehnyt näistä hyvin erilaisia versioita sekoittelemalla mm. tonnikalalaa, salamia, oliivia, jalapenoa, tomaattia, mozzarella, pestoa, aurajuustoa, kasviksia ja fetaa. Tässä nyt ohje hyvin pelkistettyyn kasvisversioon, joka toimi mielestäni hyvin.



Kesäkurpitsapihvit

Sopiva määrä kesäkurpitsaa ja/tai munakoisoa
puhdistamatonta merisuolaa
voita tai öljyä
mustapippuria
n. puolikas purjo
1 - 2 luomupaprikaa
reilusti valkosipulia
kapriksia
(lampaanmaito) juustoa raastettuna

Leikkaa kesäkurpitsasta reilun sentin paksuisia viipaleita. Laita ne tallouspaperin päälle ja ripottele pinnalle hiukan suolaa. Odota n. 5 - 10 min. jotta ne itkettyvät (=ne "hikoilevat" pinnalleen nestettä). Pyyhi pinnalle kertynyt neste paperilla pois, käännä viipaleet ympäri ja toista sama toiselle puolelle.
Leikkaa purjo ja paprika pieneksi ja kuullota ne halutessasi voissa tai öljyssä (tämän vaiheen voi jäättä myös väliin) ja mausta pippurilla ja suolalla. Asettele kesäkurpitsaviipaleet uunin pellille ja asettele niiiden päälle sopivassa suhteessa purjo-paprika seosta, silputtua valkosipulia ja kapriksia. Ripottele päälle juustpraastetta. Paiata 200 asteissessa uunissa n. 15 - 20 min. tai kunnes juustokuorruten on saanut kauniin värin. Nauti kasvispihvien tapaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti