maanantai 9. joulukuuta 2013

Mehustelua

Olen ostanut mahulingon ja en voi tarpeeksi hehkuttaa sen olemassaoloa! Epäilykseni oli laitteen suhteen suuret, mutta hankinta on totisesti kannattanut. Olen pyrkinyt vähentämään vitamiini, sekä kivennäis- ja hivenainelisät mahdollisimman minimiin ja pyrin saamaan niitä nykyään mahdollisimman monipuolisesti erilaisista mehuista. Mehustuksen hyvä puoli onkin juuri tämä, että itse tehtyjen mehujen ravintoarvot ovat niin omaa luokkaansa. Yksi lasi itsetehtyä mehua sisältää monen sadan gramman edestä vihanneksia ja hedelmiä. Nestemäisenä ravintoaineet myös imeytyvät paremmin ja vältyt myös liialta turhien kuitujen saaannilta. Toki vihannesten ja hedelmien syöminen myös sellaisenaan kannattaa, mutta ainakin itselläni liika kuitujen saanti vain pahentaa vatsaonglmiani. Lisää mehustelua mehustuksesta viimeisimmässä hidasta elämää postauksessani.

Tässä resepti helppoon, mutta todella koukuttavaan porkkana-appelsiinimehuun. Lisään tähän myös aina pienen määrän oliiviöljyä, sillä rasva tehostaa A-vitamiinin esiasteen beetakaroteenin imeytymistä porkkanoista. Pienen terveyttä edistävän lisäpotkun saa myös laittamalla joukkoon palan inkivääriä, mutta sen maku on myös melko hallitseva, joten sen voi hyvin jättää poiskin.

Tämä mehu on ehdottomasti parasta juuri mehustettuna, joten jääkaappiin sitä ei juuri kannata mielestäni suurempaa määrä tehdä (niinkuin minä tässä kuvassa olevalle mehulle olen tehnyt ja ulkonäkö on sen mukainen). Jos kuitenkin valmistat suuremman määrän kerralla, kannattaa öljy jättää pois, koska pidempään seisoneessa mehussa öljy ei vaan jotenkin toimi...
Porkkana-appelsiinimehu

1 appelsiini
4 - 6 porkkanaa
1/2 rkl oliiviöljyä
pala inkivääriä (ei välttämätön)

Kuori appelsiini. Pese porkkanat tarvittaessa ja mehusta kaikki aineet mehukoneessa (huom. inkivääriä ja porkkanaa ei siis tarvitse kuoria). Lisää lopuksi pieni määrä oliiviöljyä ja nauti välittömästi.


5 kommenttia:

 1. Saako udella minkä mehulingon ostit? itsellä on sellainen haaveissa, olisi ihanaa saada tehdä itse omat mehut ja kokeilla eri yhdistelmiä :)

  VastaaPoista
 2. Juu saa toki. Mä hankin Philipsin laitteen, koska luin siitä paljon hyvää. Hinta oli joku reilu 150€ ja on kyl ollu tosi hyvä! Osat on helppo pestä ja muutenkin helppokäyttöinen ku ei oo liikaa liikkuvia osia. Tässä toi Philips just sen näköinen mikä mulla on:
  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/09/25/helppokayttoisyys-toi-testivoiton-philipsin-mehulingolle
  Suosittelen hankkimaan ja ihastumaan :)

  VastaaPoista
 3. Hei Juulia. Yritin ottaa sinuun yhteyttä sähköpostilla mutta ei onnistunut. Olisin kysynyt sinulta stevian käytöstä borrelioosiin. Itse olen käyttänyt stevia jauhetta muutaman päivän. Tiedätkö mikä steviassa tappaa bakteereja ja mikä olisi sopiva päiväannos.?

  VastaaPoista
 4. Hei, erikoista ettei sähköposti toiminut? Mutta käy tämä näinkin :) Stevian tehoa borrelioosiin on tutkittu lähiaikoina paljon. Tässä esim. hyvä linkki aiheesta: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4681354/. Tuosta käykin hyvin ilmi, että juuri koko steviakasvista uutettu stevia on se mitä kannattaa käyttää ja vaikuttavia osia on sen sisältämät fytokemikaalit, joita on "austroinullin, β-carotene, dulcoside, nilacin, rebaudi oxides, riboflavin, steviol, stevioside, and tiamin". Eli hyvin laaja-alainen on vaikutus ja väittävät jopa tehokkaammaksi kuin antibiootit. Tuntuisi olevan ainakin hyvä vaihtoehto nille joille antibiootit ei tehoa. Mutta tärkeetä on valita laadukas ja oikeanlainen stevia. Hyvä ja paljon tutkittu vaihtoehto on nutramedixin stevia mitä itse otan 4 x 10 tippaa päivässä. Täältä saa tilattua: http://eu.iherb.com/NutraMedix-Stevia-Sweet-Herb-1-fl-oz-30-ml/55339 tai täältä: https://www.nutramedix.com/products/stevia-sweet-herb Myös astris klinikka Kampissa myy sitä (www.astris.fi). Itse olen tilannut Nutramedixiltä suoraan ja sieltä tulee ainakin suht. nopeesti. Tsemppiä kokeiluihin. Muista aloittaa pienemmällä määrällä ja seurailla tuntemuksia, sillä monilla toimii aika tehokkaasti ja siten myös saattaa aiheuttaa voimakkaitakin herxejä. Eli lisäilee annostutta vaikka pikkuhiljaa tuohon 4 x 10 tippaa/pv. Jos jatkossa jotain kysyttävää borrelioosiin liittyen tulee, niin mulle voi laittaa mailia: juulia.niemi33@gmail.com :)

  VastaaPoista