maanantai 6. tammikuuta 2014

Korianterikastike

Hyvää uutta vuotta kaikille. Tässä vuoden alkuun resepti ihanan tuliseen ja tosi helppoon korianterikastikkeeseen. Kastike on melko voimakkaan makuinen ja siksi tosi riittoisa, eli liikaa ei kannata kerralla tehdä. Pidän tätä kastiketta yleensä aina jääkaapista ja käytän sitä salaatin kastikkeena ja erilaisetn kalaruokien lisukkeena tuomassa kivaa lisäpotkua. Sopii myös erinomaisesti chilikastikkeen tapaan esim. erilaisten wokkiruokien lisänä! Voit myös maustaa uunikalan tällä kastikkeella. Valelet kastiketta vaan kalan päälle ennen uunin laittoa ja muuta et tarvitse :)

Määrät on taas tässä melko suurpiirteisiä, mutta teen kastikkeen aina sen hetken fiiliksen ja chilien tulisuuden mukaan. Kuvassa näkyvä annos on alla olevan reseptin mukaan tehty, eli siitä näkee määrät noin suurinpiirtein. Ja maistamallahan taas makujen suhteet saa itselleen sopivimmiksi.


Tulinen korianterikastike

iso nippu tuoretta korianteria 
reilu loraus kalakastiketta
1 - 2 kynttä valkosipulia
sitruunan tai limen mehua
1 - 2 chilipalkoa
hunajaa (tarvittaessa)

Halkaise chilipalko ja poista siemenet. Sekoita se muiden ainesten kanssa blenderissä tai sauvasekoittimella. Kannattaa aloittaa yhdellä chililä ja lisätä vasta kun olet tarkistanut maun. Sama pätee myös sitruunaan ja kalakastikeeseen. Kastikkeen kuuluu olla tulista, mutta oman makumieltymysten mukaan kannattaa aina chilin kohdalla mennä. Pehmennä kastikkeen makua tarvittaessa hunajalla. Myös suolaa voi joukkoon lisätä jos kastike sitä mielestäsi vaatii. Käytä kastiketta eri ruokien lisukkeena.

2 kommenttia:

  1. Hei, voi olla että tämä löytyisi jostakin aiemmista, mutta en jaksa etsiä, joten kysymys: mitä tuo kalakastike on ?
    T. Riikka

    VastaaPoista
  2. Kalakastike on sellasta valmiskastiketta, mitä monet "aasia"kaupat myy, mutta sitä saa nykyään myös ihan normi ruokakaupoista. Itselläni näyttäs tällä hetkellä olevan Spice Up merkkinen "Thai kalakastike", S-marketista ostettu :)

    VastaaPoista