keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Chialetut

Kasvimaan viimeisetkin rippeet olis hyödynnettävä, siksi höystinkin perinteisiä chialettujani hiukan Mangoldilla. Taikinan voi siis tehdä hyvin ilmankin Mangoldia tai korvata sen esim. pakastepinaatilla tai esim. keitetyillä nokkosilla. Chiaöljy sopii lettutaikinaan mitä parhaiten, sen öljyisyys tekee taikinasta ihanan pehmeän, mutta samalla siemenet tuo lettuun myös kivan rapeuden!

Täytteeksi sopii hyvin monenlaiset ”mössöt”. Ja hillon ja kermavaahdonkin kera nämä maistuu ihanilta. Itse tein nyt tällaisen pikatäytteen siitä mitä kaapista nyt sattui löytymään. Yksinkertaisuudestaan huolimatta toimi yllättävän hyvin!

















Täytetyt Chialetut mangoldilla


0,5 l punaista maitoa (luomumaito on hyvä vaihtoehto myös)
2 kananmunaa
6 – 8 mangoldinlehteä höyrytettynä ja silputtuna
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 dl vehnäjauhoja (spelttiä suosittelen)
1 dl chiaöljyä (1 osa chiaa / 9 vettä)
loraus oliiviöljyä
voita paistamiseen

Poista mangoldeista varret (mutta säilytä ne jääkaapissa tulevia reseptejä varten) ja huuhtele lehdet. Höyrytä lehdet kattilassa kannen alla n 10 min. Ja silppua ne pieniksi. Valmista lettutaikina ja anna sen vetäytyä vähintään puoli tuntia. Paista letut ja nauti suolaisen täytteen tai hillon ja kermavaahdon kera!


Tonnikalatäyte:

1 sipuli
2 kynttä valkosipulia
1 – 2 paprikaa
1 prk tonnikalaa öljyssä
150 g tomaattimurskaa
1 – 2 dl juustoraastetta
Cayenne- ja mustapippuria

Kuullota sipulit, valkosipuli öljyssä ja lisää pilkottu paprika ja mausteet. Paista hetki. Lisää tomaattimurska tonnikala, juustoraaste ja hauduta n. 5 min. kannen alla..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti