Loistava ja erittäin helppo alkuruoka tai lisuke on keitetyt mangoldin varret.
Toki mangoldia on saatavilla hyvin heikosti ruokakaupoistamme, joten tämä vinkki ei monien mieltä lämmitä. Mutta niille, joille tämän kasvin satoisuus on päässyt yllättämään positiivisesti, on tämä hyvinkin käyttökelpoinen ohje. Maku on hiukan parsan tapainen ja mielestäni loistava. Keitinveden kannattaa olla reilusti suolattu. Ja pelkkä voi lisukkeena on oma suosikkini.
Mangoldinvarret voissa
Keitä varsia reilusti suolatussa verdessa noin 10 min.
Tarjoille oikean voin Hollandaisekastikkeen kera.
Ihanan variaation tästä saa myös lisäämällä joukkoon hiukan parmesania.
Parmesanmangoldit uunissa
10 - 20 mangoldin vartta
0,5 - 1 dl parmesanlastuja
2 - 3 rkl voita
mustapippuria
Keitä mangoldinvarret suloavedessä. Laita ne uunivuoalle kasaan. Lisää mustapippuria, voinokareita ja parmesanlastuja kasan päälle. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes parmesan on sulanut. Tarjoile lämpimänä!
Mangoldin lehdet puolestaan kannattaa höyryttää pehmeiksi ja sitten silputa ja pistää pakkaseen. Mangoldisilppua voi käyttää pakastepinaatin tavoin vaikka keitoissa, pastassa tai letuissa. Myös lehtien kuivaaminen ja sitten pitkin talvea esim. kastikkeisiin ja keittoihin murskaaminen on hyvä vaihtoehto hyötykäyttää tätä satoisaa kasvia.
aika hyvää
VastaaPoista