lauantai 5. marraskuuta 2011

Kananmunaa kolesteroliin


Kolesterolista on puhuttu paljon lähiaikoina. Itse olen vahvasti sitä mieltä, että korkean kolesterolin räjähdysmäinen kasvu suomessa on paljolti kevytlevitteiden ja vähäkaloristen ruokien aikaansaamaa. Mielestäni kolesterolilääkkeet on suuriltaosin pelkkää bisnestä ja niistä vasta ongelmat alkavat.
Moni unohtaa, että miksi ihmeessaä lääkefirmat muka haluaisivat että kukaan ei sairastusi?

Katsokaapa esimerkiksi seuraava dokumentti
Myös Antti Heikkilän kirjoituksiin kannattaa tutustua:

Kävin mielenkiinnosta testauttamassa kolesteroliarvoni muutama viikko sitten. Positiivinen yllätys oli, että arvot olivat erinomaiset – parantuneet huomattavasti parin vuoden takaa. Eli se että olen vaihtanut ruokavalioni rasvat pelkään oliiviöljyyn, kookosöljyyn ja oikeaan voihin, ei voi siis olla huono juttu! Vielä se, että syön vähintään 2 kananmunaa päivässä, sekä käytän ruoan valmistuksessa pelkästään kuohukermaa pistää kyllä miettimään Suomen terveysviranomaisten suosituksia. Ei kannata uskoa ihan kaikkea mitä meille myydään...

Tässä pari hyvää ja helppoa munakasta kolesterolikammoisille!















Pekoni – kaali munakas

2 siivua pekonia
1 kynsi valkosipulia
0,5 sipulia
4 ruusukalia tai pala valkokaalia silputtuna
2 luomumunaa
loraus kuohukermaa ja vettä tai vaihtoehtoisesti punaista maitoa
mustapippuria
ripaus cayennepippuria 
päälle juustoraastetta

Paista silputtu pekoni rapeaksi. Lisää pilkotut sipulit ja kuullota hetki. Lisää kaali ja mausteet – kuullota niitäkin hetki. Lisää kananmunat, kerma ja vesi. Anna hautua. Lisää lopuksi pinnalle juustoraaste.


Tonnikalamunakas

1 tl voita paistamiseen 
Puolikas sipuli
1 prk tonnikalaa auringonkukkaöljyssä
1 dl herne – maissi- paprikaa
1 kynsi valkosipulia
2 luomumunaa
loraus kuohukermaa ja vettä tai vaihtoehtoisesti punaista maitoa
mausteita ja suolaa maun mukaan:
esim. mustapippuria, chiliä, cayennepippuria, basilikaa
halutessa voit lisätä tomaatin siivuja munakkaan päälle
hieman juustoraatetta munakkaan pinnalle

Paista silputtu sipuli ja valkosipuli voissa. Lisää tonnikala ja mausteet, paista niitä hetki. Lisää h.m.p ja paista kunnes ne on lämmenneet. Lisää kananmunat, kerma ja vesi (halutessa myös tomaatin siivut) ja anna hautua kannen alla. Lisää lopuksi pinnalle juustoraaste.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti