perjantai 11. marraskuuta 2011

Ruokaisaa salaattia...


Pidän erityisesti salaateista, joissa on sekoitettu kylmiä ja lämpimiä ainesosia keskenään. Lämpimät täytteet tuovat salaattiin syvemmän maun ja kylmät salaattiainekset tavoitellun raikkauden. Itse kutsun tämän tyyppisiä salaatteja ”ruokaisaksi salaateiksi”, joita voi helposti itse koota vaikka kun valikoi ruokaa buffet pöydästä. Yhdistää vain salaattipöydän antimet lämpimään liha- tai kalaruokaan ja jättää pastan, perunan tai riisin kokonaan pois. Tällöin välttyy koko päivän kestävältä ähkyn tunteelta, mutta täyttyy kuitenkin ja saa rahoilleen vastinetta : )
Salaatti yhdistettynä esim. lihapullakastikkeeseen on yllättävän hyvä yhdistelmä.
Näin ei myöskään tarvitse aina yhtä teollisen makuisia salaattikastikkeita.

Tänään kokeilin uunilohta, jonka valelin chili-valkosipulikastikkeella. Paistoin salaattipedille myös parsakaalia ja purjoa ja maku oli mielestäni mitä parhain. Tässä olkaa hyvä!

















Itämainen chili-lohisalaatti

400 g tuoretta lohta

mausteliemi:
2 kuivattua chiliä (tuore käy vielä paremmin)
3 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
2 valkosipulin kynttä
mustapippuria
hyppysellinen valkopippuria
suolaa
2 tl hunajaa
2 rkl ranskankermaa

Suolaa lohi makusi mukaan ja anna suolan imeytyä ainakin puoli tuntia. Silppua chilit ja valkosipulit ja lisää ne muiden aineiden kanssa keskenään. Aina parempi, jos annat liemen imeytyä jonkun aikaa (vielä parempi jos teet sen jo edellisenä päivänä).
Levitä mausteliemi vuossa olevan lohen päälle ja paista 200 asteessa max. 20 minuuttia tai kun lohi näyttää kypsältä (tarkka paistoaika riippuu hieman lohen paksuudesta).

parsakaalitäyte:
1 tl neitsytkookosöljyä
1 - 2rkl seesamöljyä
muutamaa ”kukka” parsakaalia
pala purjoa
valkoviiniä
2 tl soijaa
1-2 rkl kuohukermaa
mustapippuria
1 tl hunajaa

Paista parsakaali kookos ja seesamöljyssä. Lisää pilkottu purjo, sekä pippuri ja paista hetki. Lisää valkoviini. Kun alkoholi on kiehunut pois, laske lämpöä ja lisää soija, kerma ja hunaja.

Tee salaattipeti makusi mukaan. Kasaa päälle parsakaalitäyte ja pala lämmintä lohta. Lisää vielä lohen paistolientä salaatin päälle kastikkeeksi ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti