Pidän erityisesti salaateista, joissa on sekoitettu kylmiä
ja lämpimiä ainesosia keskenään. Lämpimät täytteet tuovat salaattiin syvemmän
maun ja kylmät salaattiainekset tavoitellun raikkauden. Itse kutsun tämän
tyyppisiä salaatteja ”ruokaisaksi salaateiksi”, joita voi helposti itse koota
vaikka kun valikoi ruokaa buffet pöydästä. Yhdistää vain salaattipöydän antimet
lämpimään liha- tai kalaruokaan ja jättää pastan, perunan tai riisin kokonaan
pois. Tällöin välttyy koko päivän kestävältä ähkyn tunteelta, mutta täyttyy
kuitenkin ja saa rahoilleen vastinetta : )
Salaatti yhdistettynä esim. lihapullakastikkeeseen on
yllättävän hyvä yhdistelmä.
Näin ei myöskään tarvitse aina yhtä teollisen makuisia
salaattikastikkeita.
Tänään kokeilin uunilohta, jonka valelin
chili-valkosipulikastikkeella. Paistoin salaattipedille myös parsakaalia ja
purjoa ja maku oli mielestäni mitä parhain. Tässä olkaa hyvä!
400 g tuoretta lohta
mausteliemi:
2 kuivattua chiliä (tuore käy vielä paremmin)
3 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
2 valkosipulin kynttä
mustapippuria
hyppysellinen valkopippuria
suolaa
2 tl hunajaa
2 rkl ranskankermaa
Suolaa lohi makusi mukaan ja anna suolan imeytyä ainakin
puoli tuntia. Silppua chilit ja valkosipulit ja lisää ne muiden aineiden kanssa
keskenään. Aina parempi, jos annat liemen imeytyä jonkun aikaa (vielä parempi
jos teet sen jo edellisenä päivänä).
Levitä mausteliemi vuossa olevan lohen päälle ja paista 200
asteessa max. 20 minuuttia tai kun lohi näyttää kypsältä (tarkka paistoaika
riippuu hieman lohen paksuudesta).
parsakaalitäyte:
1 tl neitsytkookosöljyä
1 - 2rkl seesamöljyä
muutamaa ”kukka” parsakaalia
pala purjoa
valkoviiniä
2 tl soijaa
1-2 rkl kuohukermaa
mustapippuria
1 tl hunajaa
Paista parsakaali kookos ja seesamöljyssä. Lisää pilkottu
purjo, sekä pippuri ja paista hetki. Lisää valkoviini. Kun alkoholi on kiehunut
pois, laske lämpöä ja lisää soija, kerma ja hunaja.
Tee salaattipeti makusi mukaan. Kasaa päälle parsakaalitäyte
ja pala lämmintä lohta. Lisää vielä lohen paistolientä salaatin päälle
kastikkeeksi ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti