En todellakaan ole mikään leipojatyyppi, mutta joitain
juttuja innostun makeanhimoissani välillä tekemään. Kestosuosikkini on
äidiltäni aikoinaan saatu resepti maailman ihanimpaan banaanikakkuun. Tänään
tein kyseisestä klassikosta hieman päärynällä ”tuunatun” version.
Olkaa hyvät, kaikki Suomen isät J
Ihana, Päärynäinen Banaanikakku
2 munaa
2 dl sokeria
2 – 3 banaania (tänään tein suhteella 2 banaania ja 1
päärynä)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria (voi laittaa enemmänkin)
2 dl vehnäjauhoa
150 g voita
6 rkl kermaa
Vaahdota munat ja sokeri, lisää sekaan kuivat aineet ja
soseutettu banaani, sekä päärynä varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi sulatettu ja hieman
jäähdytetty voi, sekä kerma. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa, uunin keskitasolla 1 tunti. Kumoa kakku jäähtyneenä. Kakku on aivan parhaimmillaan
yleensä vasta seuraavana päivänä, mutta maistuu taivaalliselta uunituoreenakin.
Herkullista!Mutta miten sopii yhteen gluteiiniyliherkkyytesi kanssa?
VastaaPoista