Hyvää alkanutta vuotta!
Joululoma tuli vietettyä nautiskellen hyvästä ruoasta ja
juomasta Filippiinien lämmössä. Tälläkin kertaa kylmältä tuntuvassa
kotiinpaluussa ihaninta oli se, että pääsee omaan keittiöön tekemään
sellaista ruokaa kuin itse haluaa.
Loman nautiskelut tuntuu myös karuna totuutena vyötäröllä,
joten starttaankin vuoden kevyellä, helpolla, mutta maistuvalla salaatilla.
Tätä tapaan tehdä melko usein, silloin kun tekee mieli jotain raikasta ja ei
mitään muuta jaksa. En yleensä ole mikään katkarapujen ystävä, mutta tässä ne
toimii yllättävän hyvin! Ja tätähän voi varioida mausteilla ja eri täytteillä
rajattomasti! Kasvistäytteeseen on hyvä tyhjentää jääkaappiin lojumaan jääneet
kasvisten jämät.
Tonnikala-katkarapu salaatti
n. 2 hlö
Kasvistäyte
1 sipuli tai pala purjoa
½ pss herne-maissi-paparikaa tai kaikenlaiset muutkin
kasvikset käy
pari valkosipulinkynttä
Paistamiseen kookosöljyä tai oliiviöljyä
Loraus valkoviiniä
Kuulosta sipuli öljyssä. Lisää kasvikset ja valkosipuli ja
freesaa ne pikaisesti pannulla. Lopuksi lorauta sekaan valkoviiniä ja kiehauta.
Jätä hautumaan muutamaksi minuutiksi miedolle lämmölle, kannen alle.
Tonnikala-katkaraputahna
1prk vaaleaa tonnikalaa öljyssä
100 g katkarapuja
1 – 2 rkl majoneesia
1 – 2 rkl kermaviiliä tai ranskankermaa
pulikkaan sitruunan mehu
rouhittua chiliä
1 tl hunajaa
1 valkosipuli
Sulata katkaravut tai kiireessä voit myös huuhdella ne
pikaisesti haaleassa vedessä. Valuta tonnikalasta liika öljy pois ja sekoita kaikki
ainekset keskenään. Tarjoile salaattipedillä kasvistäytteen kera!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti