torstai 19. tammikuuta 2012

Tonnikala-katkarapu salaatti


Hyvää alkanutta vuotta!

Joululoma tuli vietettyä nautiskellen hyvästä ruoasta ja juomasta Filippiinien lämmössä. Tälläkin kertaa kylmältä tuntuvassa kotiinpaluussa ihaninta oli se, että pääsee omaan keittiöön tekemään sellaista ruokaa kuin itse haluaa.

Loman nautiskelut tuntuu myös karuna totuutena vyötäröllä, joten starttaankin vuoden kevyellä, helpolla, mutta maistuvalla salaatilla. Tätä tapaan tehdä melko usein, silloin kun tekee mieli jotain raikasta ja ei mitään muuta jaksa. En yleensä ole mikään katkarapujen ystävä, mutta tässä ne toimii yllättävän hyvin! Ja tätähän voi varioida mausteilla ja eri täytteillä rajattomasti! Kasvistäytteeseen on hyvä tyhjentää jääkaappiin lojumaan jääneet kasvisten jämät.
















Tonnikala-katkarapu salaatti
n. 2 hlö

Kasvistäyte
1 sipuli tai pala purjoa
½ pss herne-maissi-paparikaa tai kaikenlaiset muutkin kasvikset käy
pari valkosipulinkynttä
Paistamiseen kookosöljyä tai oliiviöljyä
Loraus valkoviiniä

Kuulosta sipuli öljyssä. Lisää kasvikset ja valkosipuli ja freesaa ne pikaisesti pannulla. Lopuksi lorauta sekaan valkoviiniä ja kiehauta. Jätä hautumaan muutamaksi minuutiksi miedolle lämmölle, kannen alle.

Tonnikala-katkaraputahna
1prk vaaleaa tonnikalaa öljyssä
100 g katkarapuja
1 – 2 rkl majoneesia
1 – 2 rkl kermaviiliä tai ranskankermaa
pulikkaan sitruunan mehu
rouhittua chiliä
1 tl hunajaa
1 valkosipuli

Sulata katkaravut tai kiireessä voit myös huuhdella ne pikaisesti haaleassa vedessä. Valuta tonnikalasta liika öljy pois ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoile salaattipedillä kasvistäytteen kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti