maanantai 23. tammikuuta 2012

Inkiväärisoppaa

Matkustamisesta parasta on mielestäni ruoka. Aina jos vain on mahdollisuus, niin pyrin ainakin kerran matkan aikana tekemään itse ruokaa. Muiden maiden ruokakaupoissa on hauska etsiä uudenlaisia raaka-aineita. Monasti tuntuu siltä, että tarjonta on paljon parempi kuin suomessa ja hinta lähes aina huomattavasti huokeampi.

Edellisellä matkallani Filippiineillä oman ruoan laittoon ei ikäväkyllä ollut majapaikoissamme mahdollisuutta. Mutta jotain sieltä aina toki silti tarttuu mukaan. Eräässä ravintolassa oli erinomaista inkiväärikeittoa ja koitin kopioida sitä parhaani mukaan kotona. Pienien variaatioiden kera.













Kana-inkiväärikeitto

8 – 12 siitakesientä
2 rkl voita paistamiseen

4 rkl kookosöljyä tai oliiviöljyä paistamiseen
1 sipuli
6 – 8 kynttä valkosipulia silputtuna
400 g broilerin maustamataonta broilerin rintafilettä suikaloituna
puolikas purjosipuli
Puolikas Hollannin pinaatti tai Kiinan kaali
inkivääri ohuina suikaleina (laitoin noin 2 suurehkoa palaa)
1 kuivattu chilipalko
2 tankoa sokeriruohoa ohuiksi renkaiskia viipaloituna
2 tl keltaista currya jauheena
1- 2 dl valkoviiniä
2 rkl soijakastiketta
½ purkkia vihreää tai punaista currytahnaa
1 prk kookosmaitoa
6 -8 dl vettä
Nippu tuoretta korianteria
Suolaa maun mukaan


Laita viipaloidut siitakesienet kuivalle, kuumalle pannulle. Paista nesteet pois, lisää voi hiukan suolaa ja paista hetki. Siirrä pannu sivuun.

Ota uusi pannu ja ruskista siinä sipuli, valkosipuli ja broileri öljyssä. Lisää pilkottu purjo japinaatti/kaali, inkivääri, sokeriruoho, siputtu chili ja curryjauhe. Kun kanat on lähes kypsentyneet, lisää sienet ja sen jälkeen soija ja valkoviini. Kiehauta, kunnes alkoholi on haihtunut. Tämän jälkeen lisää currytahna, kookosmaito ja vesi ja hauduta keittoa ainakin 10 minuuttia. Tarkista maku. Jos maku on ”kova”, lisää hiukan hunajaa. Lisää myös suolaa tarvittaessa. Enne tarjoilua lisää keittoon tuoretta korianteria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti