Edellisellä matkallani Filippiineillä oman ruoan laittoon ei
ikäväkyllä ollut majapaikoissamme mahdollisuutta. Mutta jotain sieltä aina toki
silti tarttuu mukaan. Eräässä ravintolassa oli erinomaista
inkiväärikeittoa ja koitin kopioida sitä parhaani mukaan kotona. Pienien
variaatioiden kera.
Kana-inkiväärikeitto
8 – 12 siitakesientä
2 rkl voita paistamiseen
4 rkl kookosöljyä tai oliiviöljyä paistamiseen
1 sipuli
6 – 8 kynttä valkosipulia silputtuna
400 g broilerin maustamataonta broilerin rintafilettä
suikaloituna
puolikas purjosipuli
Puolikas Hollannin pinaatti tai Kiinan kaali
inkivääri ohuina suikaleina (laitoin noin 2 suurehkoa palaa)
1 kuivattu chilipalko
2 tankoa sokeriruohoa ohuiksi renkaiskia viipaloituna
2 tl keltaista currya jauheena
1- 2 dl valkoviiniä
2 rkl soijakastiketta
½ purkkia vihreää tai punaista currytahnaa
1 prk kookosmaitoa
6 -8 dl vettä
Nippu tuoretta korianteria
Suolaa maun mukaan
Laita viipaloidut siitakesienet kuivalle, kuumalle pannulle.
Paista nesteet pois, lisää voi hiukan suolaa ja paista hetki. Siirrä pannu
sivuun.
Ota uusi pannu ja ruskista siinä sipuli, valkosipuli ja
broileri öljyssä. Lisää pilkottu purjo japinaatti/kaali, inkivääri,
sokeriruoho, siputtu chili ja curryjauhe. Kun kanat on lähes kypsentyneet, lisää sienet ja sen jälkeen
soija ja valkoviini. Kiehauta, kunnes alkoholi on haihtunut. Tämän jälkeen
lisää currytahna, kookosmaito ja vesi ja hauduta keittoa ainakin 10 minuuttia.
Tarkista maku. Jos maku on ”kova”, lisää hiukan hunajaa. Lisää myös suolaa
tarvittaessa. Enne tarjoilua lisää keittoon tuoretta korianteria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti