Olen kuitenkin paljon tehnyt ruokia, joissa pyrin korvaamaan
pastan, riisin tai leivän jollakin kasviksella. Pidän näistä kokeiluista jo
ihan niiden haastavuuden vuoksi ja
lisäksi ruoan jälkeen ei ole aivan niin raskas olo.
Tässä viimeisin kokeiluni, Pasta Carbonara, jossa
kesäkurpitsa korvaa pastan. Olkaa hyvät, niin karppaajat kuin pastanystävätkin.
Kesäkurpitsa Carbonara
n. 4 hlö
3 pientä kesäkurpitsaa suikaloituna
1 pkt pekonia
1 sipuli
4 – 6 kynttä valkosipulia
1 tl Mustapippurirouhetta
½ tl cayennepippuria
1 rkl kuivattua basilikaa
puolikas purjosipuli (ei välttämätön)
loraus valkoviiniä (ei välttämätön)
2 rkl ranskankermaa
½ pala parmesanjuustoa ohuiksi lastuiksi leikattuna
3 – 4 kananmunaa
maizenaa tarvittaessa
Suikaloi kesäkurpitsat juustohöylällä pitkittäisessä
suunnassa. Laita suikaleet esim. siivilään ja ripottele niihin suolaa ja jätä
ne siivilään ”itkettymään”, jotta ylimääräinen neste valuu pois.
Paista silputut pekonit pannulla. Kun pekoni hivenen
ruskistuu, lisää pilkotut ja valkosipulinkynnet ja sipuli. Paista ja lisää
kuivat mausteet (määriä voit muunnella makusi mukaan). Kun sipuli on
kuullottunut, lisää halutessasi pilkottu purjosipuli. Jos pekonin rasva ei
riitä purjon paistamiseen, lisää hiukan voita ja oliiviöljyä. Kun purjo on
hiukan paistunut, lisää loraus valkoviiniä ja kiehauta siitä alkoholi.
Lisää ranskankerma ja puolet parmesanjuustosta. Ja jätä hetkeksi hautumaan
miedolle lämmölle ilman kantta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti