perjantai 3. helmikuuta 2012

Makuja kiireen keskellä


Vuoden alku on jotenkin aina tosi hektistä aikaa. Lisäksi mulla on nyt tavoite päästä vyötärölle entisestään kerääntyneestä "vararenkaasta" eroon, joten pitäisi kiireen keskellä vielä keretä urheilemaankin. Ruokavalioni onkin nyt koostunut pääosin hyvin nopeista, mutta silti maistuvista salaateista. Tässä niistä yksi. Tämän hyvä puoli on se, että maku tulee yön yli marinoitumaan laittamistani kanan rintafileistä. Kun tulee kotiin nälkäisenä, niin hyvä ruoka on vain oikeastaan kanojen paistamista vailla valmis. Jos tekee vain yhdelle tai kahdelle, kaikkea kanaa ei tarvitse paistaa kaikkea kerralla, vaan voi jättää ne marinadiin odottelemaan myös huomista ruoka-aikaa J
















Maukas ja helppo Kana Caesar salaatti

1 pkt maustamatonta kanan rintafilettä

marinadi:
1 dl oliiviöljyä
2 – 3 kynttä valkosipulia pilkottuna
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa tai loraus soijaa
loraus balsamicoa
1tl cayennepippuria tai chiliä
1 tl hunajaa tai siirappia
kuvattua basilkaa

Salaatitipohja:
1 Romainesalaatti tai jotain muuta rapeaa salaattia (esim. jäävuorikin käy)
Kurkkua
Parmesan lastuja

Kastike:
½ prk kermaviiliä
2 rkl majoneesia
1 – 2 tl dijon sinappia
halutessasi worchester kastiketta tuomaan suolaisuutta
1 kynsi valkosipulia (jos haluaa)

Marinoi kanapalat mieluusti yön yli tai ainakin vähintään 4 tuntia. Laita kanat paistumaan kuumalle pannulle (ei tarvitse enää erillistä öljyä). Sillä aikaa sekoita salaattiin haluamasi määrä kastiketta isossa kulhossa. Siten, että kastike tarttuu kevyesti salaattiin. Nauti kanojen ja parmesan lastujen kanssa!

Vinkki: Jos teet keralla useamman päivän satsin. Pidä salaatti ja kastike erillään ja sekoita ne aina vasta juuri ennen tarjoilua, ettei salaatti ”vetisty”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti