Kiireteemaan liittyen jatkan helpolla ja tosi maukkaalla
lohisalaatilla. Itse en ole mikään suurin kylmäsavulohen ystävä, koska pidän
enemmän kypsennetystä kalasta. Lisäksi mielestäni salaattiin sopii paremmin
lämpimät täytteet, siksi olenkin päätynyt paistamaan graavilohen pikaisesti
pannulla, jolloin se toimii salaatissa loistavasti!
Salaattiin hyvän maun tuo myös helppo tartar tyyppinen
kastike, jota voi tehdä kerralla hieman enemmän. Se nimittäin sopii hyvin myös
esim. tonnikala- tai katkarapusalaattiin, vaikkapa seuraavana päivänä.
Helppo, lämmin lohisalaatti
Salaattia ja kurkkua salaattipohjaan
kylmäsavulohta tai graavilohta haluamasi määrä
Tartar kastike
1 prk kermaviiliä (ei kevytversioita)
2 rkl majoneesia
puolikas punasipuli hienoksi silputtuna
puolikkaan sitruunan mehu
1 – 2 rkl capriksia silputtuna
½ tl mustapippuria tai sitruunapippuria
1 tl hunajaa
puolikas tillinippu silputtuna
1 kynsi valkosipulia (ei välttämätön)
Tee tartar kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Kasaa salaattia ja kurkkua suoraan lautaiselle. Laita
tartarkastiketta salaattipedille ja paista haluamasi määrä kylmäsavulohta (tai
graavilohta) pikaisesti pannulla, molemmin puolin. Asettele lohet salaatin
päälle. Tarjoille heti, vaikkapa keitetyn kananmunan kera!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti