keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Helppo, lämmin lohisalaatti


Kiireteemaan liittyen jatkan helpolla ja tosi maukkaalla lohisalaatilla. Itse en ole mikään suurin kylmäsavulohen ystävä, koska pidän enemmän kypsennetystä kalasta. Lisäksi mielestäni salaattiin sopii paremmin lämpimät täytteet, siksi olenkin päätynyt paistamaan graavilohen pikaisesti pannulla, jolloin se toimii salaatissa loistavasti!

Salaattiin hyvän maun tuo myös helppo tartar tyyppinen kastike, jota voi tehdä kerralla hieman enemmän. Se nimittäin sopii hyvin myös esim. tonnikala- tai katkarapusalaattiin, vaikkapa seuraavana päivänä.
















Helppo, lämmin lohisalaatti 

Salaattia ja kurkkua salaattipohjaan
kylmäsavulohta tai graavilohta haluamasi määrä

Tartar kastike
1 prk kermaviiliä (ei kevytversioita)
2 rkl majoneesia
puolikas punasipuli hienoksi silputtuna
puolikkaan sitruunan mehu
1 – 2 rkl capriksia silputtuna
½ tl mustapippuria tai sitruunapippuria
1 tl hunajaa
puolikas tillinippu silputtuna
1 kynsi valkosipulia (ei välttämätön)

Tee tartar kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Kasaa salaattia ja kurkkua suoraan lautaiselle. Laita tartarkastiketta salaattipedille ja paista haluamasi määrä kylmäsavulohta (tai graavilohta) pikaisesti pannulla, molemmin puolin. Asettele lohet salaatin päälle. Tarjoille heti, vaikkapa keitetyn kananmunan kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti