Uskallan sanoa, että olen ruoanlaitossa erikoismössöjen
ammattilainen. Tänään teki
viikonlopun ruokaähkyn jälkeen mieli jotain hyvää, helppoa ja kevyttä. Tein
taas yhden mössön – tällä kertaa teemana jääkaapin jämäkasvikset ja säilykkeet,
joita normaalisti syön todella harvoin. Kuitenkin mulla on purkkiruoissa
muutama kestosuosikki. Yksi on purkkiherneet, joka on ollut lapsuudesta saakka
suurin jouluherkkuni. Toinen taas on pavun idut ja kolmas onkin suuri paheeni -
purkkitonnikala, jota käytän aivan liian paljon. Tässä mössössä yhdistyi nyt
kaikki nämä pikantit purkkiruoat ja maku olikin erittäin toimiva. Nopeaa, hyvää ja totta kai halpaa!
(annos riittää useammalle)
2 rkl oliiviöljyä (paistamiseen)
1 punasipuli
4 kynttä valkosipulia
mustapippuria
chiliä maun mukaan
pala kesäkurpitsaa
pieni pala kiinankaalia
1 tlk pavun ituja (suolaliemessä)
1 tlk purkkiherneitä (suolaliemessä)
1 – 2 rkl kuohukermaa
Vihreitä purkkipapuna, jos haluaa
Kuumenna öljy pannulla. Lisää suikaloitu punasipuli ja
silputtu valkosipuli.
Lisää mausteet ja paista hetki. Lisää kesäkurpitsat ja
kiinankaali ja paista niitä hetki. Valuta suolavesi iduista ja purkkiherneistä
ja sekoita ne joukkoon. Lisää pieni loraus kermaa pehmentämään makua ja hauduta
seosta vain hetki - sen verran että kaikki ainekset on lämmenneet. Tarjoile
sellaisenaan tai vaikka vaalean tonnikalan ja keitetyn kananmunan kera :)
Tässä versiossa käytin nyt jämäkasvikset jotka kaapista
sattui löytymään. Mössö toimii varmasti myös muillakin kasviksilla. Esim.
vaikka valkokaalilla, purjolla, paprikalla jne...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti