Olen jo pitkään halunnut testata punajuurta risotossa ja nyt
sain sellaisen vihdoin aikaiseksi. Teen työpaikallamme aina ruoan lähes joka
päivä ja siellä teen vain ja ainoastaan kasvisruokaa. Tämä maistui siellä loistavasti
tällaisenaan, mutta kotona tuunasin kuitenkin risottoa vielä marinoidulla
kanalla. Ihanan pehmeän makuinen ja mahtavan värinen ruoka. Suosittelen!
Tuoreita tai kuivattuja mustatorvisieniä (muutkin sienet käy
tai sienet voi jättää myös kokonaan pois)
Oliiviöljyä paistamiseen
1 – 2 sipulia silputtuna
valkosipulia maun mukaan
2 – 4 punajuurta kuorittuna ja raastettuna
sopiva määrä risottoriisiä
2 – 4 dl valkoviiniä (riippuen riisin määrästä)
8 – 16 dl kasvis- tai kanalientä (riippuu myöskin riisin
määrästä)
100 – 200g fetaa tai mascarpone juustoa
½ - 1 pala parmesan juustoa
muskottipähkinää
mustapippuria
Paista sienet kuivalla pannulla hetki (jos käytät kuivattuja
sieniä, niin liota niitä hetki kuumassa vedessä). Kun enin neste on haihtunut
lisää öljy. Lisää sipuli ja muutama kynsi valkosipulia silputtuna ja kuullota.
Lisää riisit ja kuullota niitäkin kunnes riisit on lähes läpikuultavia. Lisää
raastettu punajuuri, sekä mausteet ja paista hetki. Lisää valkoviini ja
kiehauta. Tämän jälkeen hauduta risottoa keskilämmöllä, välillä sekoittaen.
Lisää kasvis- / kanalientä aina pikkuhiljaa, ettei risotto pääsee kuivumaan.
Kun kypsyys on mielestäsi lähes sopiva, lisää feta - /mascarponejuusto ja
viipaloitu parmesan. Nauti sellaisenaan tai paistetun kanan kanssa.
Marinoitu kana
Kanan rintafilettä, naturel
Kanamarinadi:
Öljyä
kuivattua basilikaa
Cayennepippuria
Mustapippuria
Hunajaa
Suolaa
Balsamicoa
Valkosipulia
Marinoi kanat mieluusti yön yli. Paista ja tarjoa risoton kera!
heip.
VastaaPoistaOletko ajatellut liittyä top100ruokablogit -sivulle. Se on kiva.
Tässä myös oma blogini:
http://lukanlusikassa.blogspot.com
Kiitos sulle vinkistäkovasti Luka. Täytyypä tsekata tuo. Mä oon toistaiseksi hiukan huonosti perehtyny näihin levityskanaviin...pitäis kunnostautua siinäkin vielä : )
VastaaPoista