Maukas kana-kasviswokki
Kookosöljyä paistamiseen (myös oliiviöljy tms käy)
1 – 2 sipulia
4 kynttä valkosipulia
1 pkt maustamatonta kanaa tai broileria
2 rkl punaista currytahnaa
sokeriruokoa viipaloituna
2 tl inkivääriä raastettuna (tai inkivääritahnaa)
chiliä maun mukaan (tuoretta tai kuivattua)
ripaus mustapippuria
1 tl hunajaa
½ kesäkurpitsa
Pala kiinankaalia
200 g wokkivihanneksia
1 prk pavun ituja
1 – 2 dl valkoviiniä (myös pieni määrä sitruunaa käy, jos
valkoviiniä ei satu olemaan)
1 prk kookosmaitoa
1 tl suolaa tai kasvisliemikuutio (ei välttämätön)
Kuutioi sipuli lohkoiksi ja kuullota ne silputun
valkosipulin kanssa öljyssä. Lisää broilerit ja paista kunnes ne ovat kevyesti
päältä valkoisia. Viipaloi muutama sokeriruo’on varsi pieniksi renkaiksi ja
lisää ne, sekä muut mausteet kanojen joukkoon ja paista hetki. Lisää pilkottu
kesäkurpitsa ja suikaloitu kiinankaali ja paista niitä hetki. Lisää
wokkivihannekset ja pavun idut (muista valuttaa vesi pois) ja paista muutama
minuutti. Lopuksi lisää valkoviini ja kiehauta hetken aikaa. Lisää kookosmaito
ja tarkista suola (lisää vain tarvittaessa, myös kasvisliemi käy). Hauduta 5-
10 minuuttia miedolla lämmöllä, lisää vettä halutun koostumuksen
saavuttaaksesi. Tarjoile basmati- tai jasminriisin kera.
Muista, että wokki toimii erityisen hyvin myös seuraavana
päivänä, kun mausteet on imeytyneet kunnolla. Niin ja raikkautta saa siihen
lisää silppuamalla tuoretta korianteria annoksen päälle ennen tarjoilua!
Nam, nam! Jos sinulla on tuhdin valkosipulisia reseptejä/vinkkejä valkosipulin käyttöön, niin niitä ois ihana lukea. Haluaisin tunkea valkosipulia ihan joka paikkaan, en tiedä mitä se meinaa, kevätväsyn torjuntaa?
VastaaPoista