keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Älä heitä pois...

Äiti on opettanut, että ruokaa ei saa heittää pois, jos sen voi vaan jotenkin hyödyntää. Wokkiruoat on ihania siitä, että siinä voi hyödyntää kaikki jääkaappiin jääneet, pian pilaantuvat kasvikset. Tässä voi hyvin käyttää myös esim. parsakaalia, herkkusieniä, purjoa, porkkanaa, paprikaa jne... Kana ei ole mitenkään välttämätön elementti. Sen voi jäättää kokonaan pois tai korvata tofulla tai maustetussa vedessä keitetyillä soijasuikaleilla. Tähän wokkiin laitoin nyt oman jääkaappini jämäkasvikset - sovella itse oma versiosi.















Maukas kana-kasviswokki

Kookosöljyä paistamiseen (myös oliiviöljy tms käy)
1 – 2 sipulia
4 kynttä valkosipulia
1 pkt maustamatonta kanaa tai broileria
2 rkl punaista currytahnaa
sokeriruokoa viipaloituna
2 tl inkivääriä raastettuna (tai inkivääritahnaa)
chiliä maun mukaan (tuoretta tai kuivattua)
ripaus mustapippuria
1 tl hunajaa
½ kesäkurpitsa
Pala kiinankaalia
200 g wokkivihanneksia
1 prk pavun ituja
1 – 2 dl valkoviiniä (myös pieni määrä sitruunaa käy, jos valkoviiniä ei satu olemaan)
1 prk kookosmaitoa
1 tl suolaa tai kasvisliemikuutio (ei välttämätön)


Kuutioi sipuli lohkoiksi ja kuullota ne silputun valkosipulin kanssa öljyssä. Lisää broilerit ja paista kunnes ne ovat kevyesti päältä valkoisia. Viipaloi muutama sokeriruo’on varsi pieniksi renkaiksi ja lisää ne, sekä muut mausteet kanojen joukkoon ja paista hetki. Lisää pilkottu kesäkurpitsa ja suikaloitu kiinankaali ja paista niitä hetki. Lisää wokkivihannekset ja pavun idut (muista valuttaa vesi pois) ja paista muutama minuutti. Lopuksi lisää valkoviini ja kiehauta hetken aikaa. Lisää kookosmaito ja tarkista suola (lisää vain tarvittaessa, myös kasvisliemi käy). Hauduta 5- 10 minuuttia miedolla lämmöllä, lisää vettä halutun koostumuksen saavuttaaksesi. Tarjoile basmati- tai jasminriisin kera.

Muista, että wokki toimii erityisen hyvin myös seuraavana päivänä, kun mausteet on imeytyneet kunnolla. Niin ja raikkautta saa siihen lisää silppuamalla tuoretta korianteria annoksen päälle ennen tarjoilua!

1 kommentti:

  1. Nam, nam! Jos sinulla on tuhdin valkosipulisia reseptejä/vinkkejä valkosipulin käyttöön, niin niitä ois ihana lukea. Haluaisin tunkea valkosipulia ihan joka paikkaan, en tiedä mitä se meinaa, kevätväsyn torjuntaa?

    VastaaPoista