maanantai 26. maaliskuuta 2012

Punajuuri-mustatorvirisotto


Olen jo pitkään halunnut testata punajuurta risotossa ja nyt sain sellaisen vihdoin aikaiseksi. Teen työpaikallamme aina ruoan lähes joka päivä ja siellä teen vain ja ainoastaan kasvisruokaa. Tämä maistui siellä loistavasti tällaisenaan, mutta kotona tuunasin kuitenkin risottoa vielä marinoidulla kanalla. Ihanan pehmeän makuinen ja mahtavan värinen ruoka. Suosittelen!

 Risotto

Tuoreita tai kuivattuja mustatorvisieniä (muutkin sienet käy tai sienet voi jättää myös kokonaan pois)
Oliiviöljyä paistamiseen
1 – 2 sipulia silputtuna
valkosipulia maun mukaan
2 – 4 punajuurta kuorittuna ja raastettuna
sopiva määrä risottoriisiä
2 – 4 dl valkoviiniä (riippuen riisin määrästä)
8 – 16 dl kasvis- tai kanalientä (riippuu myöskin riisin määrästä)
100 – 200g fetaa tai mascarpone juustoa
½ - 1 pala parmesan juustoa
muskottipähkinää
mustapippuria

Paista sienet kuivalla pannulla hetki (jos käytät kuivattuja sieniä, niin liota niitä hetki kuumassa vedessä). Kun enin neste on haihtunut lisää öljy. Lisää sipuli ja muutama kynsi valkosipulia silputtuna ja kuullota. Lisää riisit ja kuullota niitäkin kunnes riisit on lähes läpikuultavia. Lisää raastettu punajuuri, sekä mausteet ja paista hetki. Lisää valkoviini ja kiehauta. Tämän jälkeen hauduta risottoa keskilämmöllä, välillä sekoittaen. Lisää kasvis- / kanalientä aina pikkuhiljaa, ettei risotto pääsee kuivumaan. Kun kypsyys on mielestäsi lähes sopiva, lisää feta - /mascarponejuusto ja viipaloitu parmesan. Nauti sellaisenaan tai paistetun kanan kanssa.

Marinoitu kana

Kanan rintafilettä, naturel

Kanamarinadi:

Öljyä
kuivattua basilikaa
Cayennepippuria
Mustapippuria
Hunajaa
Suolaa
Balsamicoa
Valkosipulia

Marinoi kanat mieluusti yön yli. Paista ja tarjoa risoton kera!

2 kommenttia:

  1. heip.
    Oletko ajatellut liittyä top100ruokablogit -sivulle. Se on kiva.

    Tässä myös oma blogini:
    http://lukanlusikassa.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Kiitos sulle vinkistäkovasti Luka. Täytyypä tsekata tuo. Mä oon toistaiseksi hiukan huonosti perehtyny näihin levityskanaviin...pitäis kunnostautua siinäkin vielä : )

    VastaaPoista