Selleri on kuitenkin erinomainen kasvis. Sen vuoksi
haluaisinkin kovasti parantua lapsuuden haavoista ja oppia syömään sitä taas.
Totuttelu on alkanut ja iloitsinkin suuresti, kun tämä tekemäni
jauheliha-sellerimössö oli mitä maukkainta! Meillä söimme sitä
maissitortillojen kera, mutta ensi kerralla puristaisin tortillan sisään hiukan
tuoretta limeä. Se nimittäin toimii loistavasti vahvan maissinmaun taittajana.
Mexikon matkalta opittua, siellä kun tortillat on aina valmistettu maissista.
Toisena päivänä söin kastiketta myös pelkällä
salaattipedillä valkosipulikermaviilin ja raejuston kera. Se toimi mielestäni meilkein vielä tortillaakin paremmin.
1 iso sipuli
n. 2/3 varsisellerin varsista
6 kynttä valkosipulia
2 rkl voita paistamiseen
4 rkl oliiviöljyä paistamiseen
2 – 3 dl valkoviiniä
vettä tarvittaessa
kuivattua lehtikaalia murskattuna (ei pakollinen)
mustapippuria
2 tl yrttisuolaa tai 1 tl merisuolaa
Kuullota silputtu sipuli voissa ja öljyssä. Lisää pilkotut
varsisellerit, valkosipuli, sekä mausteet ja paista pehmeäksi. Lisää valkoviini
ja kiehauta. Anna hautua vähintään puoli tuntia, mutta mieluusti vaikka useampi
tunti. Lisää aina vettä tarvittaessa, jottei kastike pääse kuivumaan.
400g jauhelihaa
1 – 2 tl cayennepippuria
1 prk tomaattipyrettä
n. 1 tl hunajaa
Ota erillinen pannu ja ruskista jauheliha. Lisää
cayennepippuria ja vielä pari kynttä valkosipulia. Lisää ruskistuneeseen
jauhelihaan tomaattipyree ja paista niitä hetki.
Sekoita jauheliha ja selleri ja tarkista maku ja suolaisuus.
Lisää tarvittaessa hunajaa.
Tarjoile tortillojen, kermaviilin ja salaatin kera. Myös
jalapeno, juustoraaste ja vaikka
guacamole sopii lisukkeeksi tortillojen väliin.
Käytetäänkö varsiselleriä oikeasti myös Meksikossa tortilloissa? Itse en todellakaan voi sietää sen makua ja lisäksi olen sille lievästi allerginenkin. Työpaikkaruokala tunkee sitä aina kanatortillakastikkeeseen ja joudun aina jättämään tortillat väliin :(
VastaaPoista