Hyvän salaatin kruunaa vieläkin parempi salaatinkastike. En ole koskaan ollut mikään hyvä niitä tekemään, mutta eräs ystäväni on niissä tosi pro ja opettanut mulle pari hyvää kastiketta. Nyt kun perus ajatus on hallussa, niin variaatioita voi kehitellä loputtomasti. Tässä nyt ohje mun tämän hetken suosikkiin; majoneesityyppisen basilikakastikkeeseen. Teen kastiketta aina reilummin jääkaappiin, säilyy siellä useita päiviä ja ilman kanamunaa jopa viikkoja.
Tätä salaattia tein tänään aamiaiseksi. Nieriän paistoin uunissa jo eilen. En jaksanut keittää kananmuna, joten paistoin sen. Olen nyt myös alkanut lisäilemään ruokavaliooni joitain juustoja, sikis lisäsin salaattiin myös sinihomejuustoa, mutta ilmankin toimii varmasti.
Nieriäsalaatti
Sopivan kokoinen file nieriää (myös tavallinen lohi käy)
Rosepippuria
Suolaa
Poista fileestä pinseteillä mehdolliset ruodot. Suolaa kala. Ripottele kalan päälle reilusti rouhittua rosepippuria ja paista kalaa uunissa 180 asteessa noin 15 - 20 min. tai kunnes kala on mielestäsi sopivan kypsää. Kalan voi myö savustaa, jolloin se on vielä monin verroin parempaa...
Salaattipohja:
Erilaisia vihersalaatteja (itse käytin jääsalaattia, keräsalaattia, lollo rossa ja portulakkaa)
Tuoretta basilikaa silputtuna
Kurkkua
Revi salaatit käsin suoraan lautaselle, silppua basilika, pilko kurkut ja sekoita
Salaattikastike:
n. 1 dl oliiviöljyä (enemmänkin voin laittaa, öljyn määrällä voi säädellä kastikkeen paksuutta)
1/2 sitruunan mehu (ei välttämätön, jos laittaa enemmän balsamicoa).
loraus balsamicoa
nippu tuoretta basilikaa
n. 2 - 3 tl hunajaa (maun mukaan)
1 - 2 kynttä valkosipulia
ripaus mustapippuria
1 tl ruususuolaa
1 kananmuna
Soseuta kaikki muut ainekset paitsi kananmuna sauvasekoittimella, korkeassa astiassa. Lisää kananmuna ja soseuta ihan hetki, siten että kastike paksuuntuu.
Nostele/sekoita salaatinkastike salaattipohjaan. Lisää nieriää sopivan kokoinen pala ja nauti salaatti paistetun (tai keitetyn) kananmunan ja home-/fetajuuston kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti