perjantai 19. heinäkuuta 2013

Viljattomat letut

Ranskassa asuva siskoni on tulossa perheineen tänään käymään. Heidän lapsistaan toinen on allerginen vehnägluteenille ja toinen taas maidolle. Ajatukseni oli tehdä lettuja, joten testasin kahdenlaista lettutaikinaa. Toisessa käytin riisi-kookosmaitoa, sekä riisi- ja maissijauhoja. Toisen taikinana tein homogenoimattomaan maitoon ja jauhoina käytin riisijaihoja. Tein äsken koeletut molemmista taikinoista ja hyvää tuli. Riisikookosmaito (sellaista saa joistain luomukaupoista ja nykyään myös S-marketeista) sopi oikeinkin hyvin maidon korvikkeeksi, koska kookos toi hyvää pehmeyttä makuun, mutta ei ollut kuitenkaan liian hallitseva. Letun pysyminen kasassa oli toki hiukan haastavaa, mutta kärsivällisyyttä omaaville ihan mahdollista. Itse päädyin kuitenkin tekemään pikkulettuja, jolloin ongelmaa ei ollut. Maku oli tosi hyvä, molemmissa versioissa. Suosittelen :)



Viljattomat letut

6 dl riisi-kookosmaitoa (itse laitoin 1 dl riisikermaa, tuo paksuutta taikinaan)

3 dl riisijauhoja (maissijauhotkin käy)

2 luomumunaa

1 tl ruususuolaa

2 tl intiaanisokeria

reilu loraus oliiviöljyä

voita tai kookosöljyä paistamiseen

Vispaa ainekset keskenään. Paista letut voissa, mieluusti valurautapannulla.
Tarjoa hyvän hillon / tuoreiden mansikoiden (ja kermavaahdon) kera!

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä! Viljattomasti pystyy yllättävästi tekemään kaikennäköistä. :)

    VastaaPoista
  2. maissi ja riisi ovat viljoja.

    VastaaPoista