Oon aina pitkien ja runsaiden aamiaisten ystävä, mutta tämä ruokavalion muutos on ajanut mut miettimään aamiaista ihan toisella tapaa. Se onkin ollut ehkä haastavin ruoka muuttaa viljattomaksi, sillä mun herkkuaamiaiseen on aina kuulunut hyvät leivät, erilaiset juustot ja maitokahvi... Mutta kun ei takerru liikaa rutiineihin, saa aamiaisiin ihan uuden kulman ja myös vaihtelevuutta.
Vaikka aamiainen onkin se päivän tärkein ateria, voi sen pelkistää mielestäni hyvinkin simppeliksi. Esimerkiksi kaikkien aamiaisten klassikko; pekonit ja kananmuna toimii sellaisenaan aina, mutta nykyään tosin pyrin suosimaan aamiaisella mahdollisimman paljon kasviksia. Iso osa päivän hiilareista on hyvä syödä juuri aamulla, sillä päivän aikana niitä eniten tarvitsee. Olen myös kehittänyt tosi maukkaan, täysin viljattoman siemenleivän, (jonka jaan täällä varmaan lähiaikoina) joten kokonaan leivästä ei ole tarvinnut luopua :) Tässä nyt kesästarttina resepti perushyvään kesäiseen makkaramunakkaaseen!
Makkaramunakas
nokare voita
1 - 2 riistamakkaraa (tm gluteenitonta/maidotonta makkaraa, esim. Pajuniemen riistamakkara)
1 kevätsipuli
1/2 paprika
mustapippuria
1 - 2 valkosipulin kynttä
nippu tuoretta basilikaa
2 - 3 kananmunaa
vettä tai riisimaitoa
ruususuolaa (jos haluaa, itse en lisännyt)
Paista aluksi makkarat pannulla, lisää pippuri, sipuli, valkosipuli, paprika ja paista vielä hetki.
Lisää kananmunat, vesi ja siputtu basilika. Hauduttele miedolla lämmöllä kannen alla kunnes kananmuna on sopivasti hyytynyt. Nauti rauhassa, hyvän salaatin kera :)
Vinkki. Jos haluat lisämakua, lisää joukkoon tuoretta chiliä tai jos käytät maitotuotteita, niin hyvä, pehmeä fetajuusto sopii ihanasti munakkaan pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti